Две български банки обещали кредити на фирмата на Гинка Върбакова

27.02.2018 / 13:59 14

Две български банки са обещали отпускане на кредит на дружеството "Инерком - България", което бе избрано да закупи активите на ЧЕЗ - България, съобщава чешкото издание "Лидове новини", цитирано от БНР. Една от тях обещава да финансира фирмата на Гинка Върбакова, създадена специално за сделката с чешкия енергиен гигант ЧЕЗ, със 180 милиона евро, а другата - с 80 милиона евро.

В публикацията се уточнява още, че друга българска банка ще поеме ангажимент за рефинансиране на съществуващи вече заеми на дружеството от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Вчера в подробен материал за сделката с българската компания, "Лидове Новини" съобщи, че "Инерком - България" е предложила комбинирано финансиране от три източника, като в това число собствени активи, банкови гаранции и офшорни компании. Тогава  Веселин Вачков от "Лидове новини" уточни пред БНР, че голяма част от кредиторите на сделката са свързани с международното разследване за укриване на данъци "Парадайз пейпърс", пише novini.bg.

По-късно от "Инерком - България" отхвърлиха тази информация.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Варна, де да го купуваше Илън Мъск... Банкет щяхме да вдигнем! Ухилен
5
6
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 71834 | Одобрение: 35654
абе голяма драма. Вие кой искате Илън Мъск ли да купи ЧЕЗ но пак ще крякате. Това ЕРП е с абонати по-малко от половин средностатистически град в щатите а като пари оборот сигурно е 10 пъти по малко. Нищо скоро Мъск ще пусне безплатен ток за всички от космоса и няма да има нужда от ЧЕЗ и ЕОН и другите там.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
20
0
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Хайде сега да кажат кои са българските банки и много от въпросителните ще се изяснят.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама