Две години след смъртта на мъж: Петимата обвинени, че са го пребили, са на свобода с условни присъди

09.01.2023 / 08:28 3

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Две години след смъртта на мъж, петимата обвинени, че са го пребили, са на свобода с условни присъди. Случаят, за който "Нова телевизия" разказва, е от Разград. Баща и син били на улицата, където ги нападнали петима младежи на възраст от 18 до 20 години. Вследствие на побоя бащата е починал, а на обвиняемите се налага условно наказание за причиняване на смърт по несправедливост. "Те не са били нито един ден в ареста", разкри репортерката на "Нова".

Ето и разказът на сина на убития мъж Тихомир Михалев: "Влизаме на центъра и пет човека са на машината за кафе. Когато ни виждат, четири човека от тези пет започват да ми нанасят удари. Не знам, аз не ги познавам лично. Баща ми си стоеше на ъгъла. Като видя, че ми нанасят удари на мен, каза "Какво правите" и дръпна трима от четиримата, които ме биеха, а те почнаха да го налагат него. Аз бях на земята, видях как го удрят с юмруци и ритници. След около 2-3 минути като се изправих видях 15 човека наобиколили баща ми. Да, обади се някой на полицията - нашият познат, който не получи нито един удар, когото извикаха. Нямам идея дали заради него е станала разправията. Баща ми е косвена жертва като ни разтървава".

Сестрата на Костадин и съпругата му Минка също говориха пред камерата: "Много тежки наранявания, спукан череп от ухо до ухо, с два хематома, правиха му пункция, освободиха една част, но травмите бяха много тежки. Властите казват, че се води следствие. Общо взето нищо".

Репортерката уточни, че петимата младежи са минали по съкратена съдебна процедура. Признали са за побоя, изразили са съжаление. "Няма да бъде протестирана тази присъда. Юристи казват, че досега за убийство условни присъди не са били издавани", коментира тя.

"Ние искаме по-справедлива и ефективна присъда. Не може за убийство на човек да има само две годни условно. И на всичко отгоре ги обжалват, не си харесват присъдите. Казват, че имат чисто съдебно минало, били млади. Ще обжалваме, да могат да си понесат наказанието. Та то за убийство и тормоз на животно има ефективни присъди", жалват се близките.

"С тези пет момчета нямам нищо общо. Те говореха на следващия ден, че сме им дължали пари. Да, имаше някакво спречкване предна вечер, но се разминахме без сериозни проблеми", върна се в спомените си синът на жертвата Тихомир. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
село варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11121 | Одобрение: -1234
Не само петимата ами и съдиите са за бесило.
1
0
Голям праз (преди 2 месеца)
Рейтинг: 25649 | Одобрение: 3819
И после, ИМАЛО ЧУВСТВО ЗА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!!!  Тези петимата трябва да ги прострат по стълбовете!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама