Две обществени чешми във Варна са с негодна вода за пиене

13.06.2018 / 13:19 1

Снимка Булфото

Водата от 7 обществени чешми във Варна и областта е с влошени микробиологични показатели,  съобщиха от  РЗИ-Варна, цитирани от “Нова Варна”. Сред тях са чешмата Света Марина в кв. “Възраждане”. Във водата там са открити колоформи и ентерококи. Ентерококи има и в чешмата до блок 5 във “Владиславово”, показва мониторингът на здравната инспекция във Варна. Отклонения в качеството на водата са открити и в пет чешми в областта.

Колиформи и ентерококи са открити във водата на Острата чешма в Суворово, чешма в центъра на с.Просечен, Селската чешма в с. Николаевка, чешмата до казана в с. Калиманци и чешмата до казана в с. Баново, където са открити и нитрати над допустимите норми. При анализа на острата заразна заболеваемост не се установяват чревни заболявания, предавани по воден път, съобщават още от РЗИ-Варна. По отношение на трайните отклонения по показател “нитрати” и нестандартните проби по микробиологични показатели на водата от местните обществени чешми са издадени предписания до кметовете на съответните общини за поставяне на трайна маркировка, че водата е негодна за пиене и приготвяне на храна.
 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Избирател (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Най-големия замърсител на почвата и подземните води у нас се оказва земеделието. С тези препарати които ги пускат безразборно - всичко замърсяват. 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама