Две сестри опитаха да измамят Община Варна и нотариус с фалшив документ за наследство

07.06.2021 / 15:58 1

илюстрация: "Петел"

Районният съд във Варна одобри внесено за разглеждане споразумение, с което две сестри, съответно 48-годишна и 44-годишна, се признават за виновни в документно престъпление, за това че през м. юни 2018 г. съзнателно са се ползвали от неистински официален документ – удостоверение занаследници. 

На по-голямата от подсъдимите бе наложено условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с 3 годишен изпитателен срок. Тя е действала при условията на продължавано престъпление, като на два пъти в периода от 8 до 15 юни 2018 г. се ползвала от неистинския документ – веднъж самостоятелно го употребила пред служител в дирекция „Местни данъци“ към общината, а втория път пред варненски нотариус, в съучастие с родственицата си като съизвършител. Това разказаха от пресслужбата на съда.

По-малката сестра, ползвала се съзнателно от оригинала на неистинското удостоверение за наследници само пред нотариус, получи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода. От подсъдимите не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне на фалшивия документ. Направените по делото разноски следва да бъдат заплатени по равно от подсъдимите. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 4945 | Одобрение: 905
Престъпници станаха мастити бизнесмени с помощта и покровителството на управляващите  ГЕРБ    срещу значителни рушвети. Тези далавери удрят по залъка и здравето на оредяващите българи и за това сме последни по всичко и първи по смъртност и корупция ПРОЧЕТЕТЕ ЗА  ФИРМАТА НА  Бойко Борисов, който е основател на "Ипон", но бивш премиер! С какво се е занимавал !!!
Нека има справедливост !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама