Две ямахи от Бербатов за Хасан и Ибрахим

06.02.2015 / 22:09 1


Ибрахим Игнатов с широка усмивка пред новото си пиано - черна ямаха от фондация “Димитър Бербатов”. Същото има и брат му Хасан.

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
 

Началото на февруари донесе огромна радост за 11-годишните пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови. В дома им в Шумен пристигнаха две японски пиана, предаде 24 часа.. Те са купени със средства от първата фондонабираща кампания на фондация “Димитър Бербатов” за инструменти на талантливи музиканти. Тъй като старото пиано на Хасан и Ибрахим се счупи, близнаците имаха нужда от нов инструмент. Първо бяха избрали роял, но след това решиха за тези пари да се купят две качествени пиана, на които да могат да свирят поотделно.

Така с помощта на Бербатов и множество малки дарители, които са се доверили на фондацията му, в стаята на Хасан и Ибрахим вече са “паркирани” две черни ямахи.

“Специални благодарности на Димитър Бербатов и на директора на фондацията му Димитрина Ходжева. Поклон пред тези велики личности - дарителите. Разбрахме, че покрай многото хора, които се разхождат сред нас, има и огромни човеци”, заяви Денис Игнатов, баща на Хасан и Ибрахим. “Наистина ни трябваха здрави, маркови инструменти, които да покриват техните представи за музика. Но те са много скъпи за нас. Затова още веднъж най-сърдечни благодарности към всички добри хора - български граждани у нас и по света, които отделиха частица от своята заплата. Обещавам им, че Хасан и Ибрахим ще продължават да прославят България и да ги радват с музиката си”, добави Денис Игнатов.

Мечтаното пиано “Блютнер” вече е в дома на друго от децата на фондация “Димитър Бербатов” - Десислава Карагьозова, а лютиер в момента изработва китара за Георги Димитров.

Десислава Карагьозова с нейното ново пиано

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
6
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Талантливите деца ,а и големите хора, трябва да се подкрепят!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама