Две жени хванаха телефонен измамник с голи ръце

03.12.2014 / 09:04 2

Нарциса Недялкова. Кадър: Нова тв
 

 

Екшън като по филм се разигра пред кметството на видинското село Шишенци. Две жени - служителка на местното читалище и кметицата на селото успяха да хванат ало-измамник с голи ръце. Хладнокръвните дами разиграли мошеника като в популярната детска игра „Пиян морков”, докато дойде полиция и го залови.


Жените успели да спрат своя възрастна съселянка преди да даде на измамника сумата от 6000 лева, допълва 24 часа. 


Историята започва посред бял ден с телефонно позвъняване в дома на пенсионерите Цана и Ценко. Женски глас се представя за дъщеря им и плачейки търси помощ.


„Плаче и казва, майко, майчице, спаси ме. Паднах и си счупих крака на четири места”, разказва Цана Йотова пред Нова тв.


Възрастните хора се притеснили още повече, след като в разговора се включил и мъж, който се представил за лекар и поискал 8 000 лева за спешна операция.
„Оттам ми казват, бързо да става това, че без парите няма да започне операцията, а може нещата да се усложнят”, разказва Цветко Йотов.
Цана и Цветко успяват да съберат 6 000 лева, като през цялото време говорят с лекаря и му диктуват серийните номера на банкнотите. Уговарят се след минути баба Цана сама да предаде парите в центъра на селото.


И докато баба Цана отива да занесе парите на мнимия лекар, нейният съпруг, дядо Цветко се обажда на другата си дъщеря, за да поиска още 2 000 лева. Тогава измамата лъсва.
И докато притеснената майка вече е на път да предаде парите, дъщеря ? успява да се свърже с кметицата на селото и роднини, за да предотвратят измамата. Първа до възрастната жена стига секретарката на читалището.


В този момент обаче до тях спира непозната кола.


„И ме пита. „Това ли е бабата, която трябва да предаде парите. Аз съм човека от Здравната каса, докторът ме праща”, разказва Нарциса Недялкова.
Читалищната служителка обаче запазва учудващо хладнокръвие и успява да отвори вратата на автомобила и да измъкне портфейла на измамника за доказателство. След това започва истинският екшън.


"Вика: "Дай ми документи", аз викам: "Няма да ти ги дам" и почваме да си подаваме с кметицата портмонето. Аз го подхвърлям на нея, тя - на мен и така два-три пъти. Той тичаше като пиян морков между нас", разказва Недялкова.


В борбата измамникът взима портмонето и тръгва да бяга с колата. В това време пред него спира случайно минаващ човек с джип.


"Ако не беше този човечец, щеше да избяга, но добре, че беше той да го попита: "Какво правиш с тези жени", допълва Недялкова.
В това време се събират още хора от селото и успяват да задържат 30-годишния мошеник, докато дойде полицията.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
Iliyan (преди 9 години)
Рейтинг: 352 | Одобрение: 237
Евала..сега трябва хубаво да го насапунисат в затвора - 10 15 години..писна ми от мързеливи хитреци, които вместо да си намерят работа, мамят най-податливите хора. Трябва жесток съд за такива мерзавци!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама