Двуметрови Пижо и Пенда сложиха във Варна

01.03.2015 / 08:42 7

Гигантска мартеница украси Варна за един от най-обичаните български празници – Баба Марта.

Скулптури на „Пижо и Пенда“ с височина над 2 метра са монтирани на входа на Морската градина. Композицията е изработена от метал - желязо, арматура и ламарина, и е оцветена в традиционните цветове на мартеницата. Изработена е от Венцислав Марков и Христина Цонкова, съобщава live.varna.bg.

Младите художници са възпитаници на Националната художествена академия, със специалност „Художествена обработка на метал“, допълва блиц. Венцислав Марков е новоизбраният председател на Сдружение на художниците - Варна. И двамата автори са носители на награда „Варна“, участвали чрез сдружение„Evolution Млади Варненски автори“./


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
dd (преди 4 години)
Рейтинг: 9362 | Одобрение: 2962
Колеги, може и да пишете по някое положително мнение от време на време. Празник е все пак. Честита Баба Марта на всички!
0
1
zakluch (преди 4 години)
Рейтинг: 30029 | Одобрение: 5629
Красен - страхотна мартеница! Толкова са нагли, че едва ли разбират, колко е сериозно положението ... крадят като за последно! Може би вече имат имоти и в ДУБАЙ и са готови да си тръгнат на мига с частните си самолети?
Повече за мен тук Ключодържатели
1
1
KrasenM (преди 4 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Здравейте българи! Честита Баба Марта на всички :) Предлагам ви да закачим по една такава мартеница на всички политици: http://goo.gl/zCNZKG Да сте живи и здрави!
1
5
zakluch (преди 4 години)
Рейтинг: 30029 | Одобрение: 5629
Хубава инициатива, лошо изпълнение! Не може ли да се доближим до традиционните Пижо и Пенда? Остава сега това и да светне ;(
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама