Дянков: Идват тежки месеци. Ще се вдигнат данъците

31.01.2021 / 18:34 4

Кадър БТВ

Данъците в България неминуемо ще бъдат вдигнати, за да се компенсира харченето в момента.

Предстоят тежки месеци в България и в света. Трябва да сме по-пестеливи. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ бившият министър на финансите Симеон Дянков.

Мярката 60/40 закъсня много, иначе е работеща.  Аз бих я увеличи на 90/10, за което има пари от европейските фондове.  Но тази мярка помага на бизнеси, които вече съществуват. Трябва ни схема с кредити, която да даде нова енергия на бизнеса в България, заяви той.

Никой не знае докога ще продължи кризата, аз бих проявил търпение и бих давал тези пари сега. След три месеца вече ще е късно. В много страни мерките се преориентират към нови фирми. Администрацията на Байдън точно това обяви миналата седмица, посочи Дянков.

Той прогнозира, че изплащането на по-високите пенсии и 50-те лева добавка към тях ще доведат до вдигане на данъци. Следващото правителство ще трябва да вдигне данъци, защото пенсионната система е на минус от 15 години. С тази политика на сегашното правителство за пенсиите неминуемо трябва да се вдигнат данъци. Според мен ще се наложи вдигането на ДДС с 2-3%, а може би и корпоративният данък, каза още Симеон Дянков.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 93591 | Одобрение: 2321
Дянков бе проводен за да се гарантират кредите на БГ от МВФ,за да се нагълтаме с кредити ,заеми и т.н. 
4
3
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50502 | Одобрение: 6112
Защо напоследък ги развяват навсякъде двамата дебили Симеон Дянков-пицата и Ники Василев -крадливото джудже? Нали уж щяха да ги съдят щяха това и онова? Тази държава е пълна пародия още от Ив.Вазов-ото време,само дето хората карат лъскави варели и носят лачени одежди нищо по различно.Нищо няма да става от тази държава и без това е на изчезване ЯЗЪК.
3
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 225161 | Одобрение: 20636
Симеон Дянков....кой е той....? Член на ГЕРБ.....За перида 2009 до 2о12 нанася доста щети с разни малоумни решения....Защита на плоския данък, Депозиране на фискалния резерв....Обвинен в разгласяване на секретна финансова тайна....Предложение да закрие БАН....Осъден за дискриминация.....Живял в резиденция Бояна без да плаща...Женен за румънска еврейка в САЩ, работеща във Федералния Резерв на Щатите....Свързан е със Свтовната банка......Кой е Дянков.....? Според моите квалификации е народен враг, работещ против интересите на българския народ, за чужди интереси....Помислете си вие, КОЙ е Дянков....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
3
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50502 | Одобрение: 6112
Ти си такъв некадърник!!! А при тебе "дълновиден финансисте" бяхме в поредната финасова криза или забрави? До кога ще стресирате хората?Не е ли по-добре да си говорите с тиквата, какви са тези харчове с милиони за глупости,а не по предназначение. Защото човешкя фактор е на първо място и парите трябва да отиват за подпомагане на хората?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама