Джамбазки за COVID-19: Без паника, българите сме преживели много по-тежки предизвикателства

12.03.2020 / 19:37 6

Евродепутатът от ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отправи призив към гражданите. Във Фейсбук страницата си той апелира за лична хигиена, уважение към медиците и най-вече да не се поддаваме на паника, предаде новини.бг.

 

"Уважаеми сънародници и съмишленици. Дълго време съзнателно избягвах да обсъждам актуалната към днешна дата тема.

Може би защото не съм нито екзорсист, нито плоскоземец, нито анти-ваксър, нито уринотерапевт, нито езичник, нито вярвам в идиотски конспиративни теории.

Не съм и политически мародер, който би се възползвал от страха, паниката и неграмотността на сънародниците ни, за да сее истерия и фалшиви новини, за да саботира усилията на медицинските лица и да трупа позорен политически капитал. Подобни негодници заслужават само и единствено позорно презрение. Защото нямам подходящото образование, професионален и житейски опит.

По тази тема трябва да говорят медици, вирусолози, епидемиолози. В тази връзка - имам пълно доверие на опита, знанията, указанията и съветите на генерал-майор, професор, доктор на медицинските науки Венцислав Мутафчийски, военните лекари от ВМА и българската армия, и цивилните медицинските специалисти от щаба.

Само в София има поне два "докторски" паметника, един в Докторската градина, един пред сградата на Института по заразни и паразитни болести. Може би сега ще започнем да уважаваме и да отдаваме дължимото на знанията, усилията и отдадеността на хората с бели престилки, под пагон или цивилни, които всекидневно рискуват своя живот, за да опазят нашия. Дължим им го.

Това са хората, които са посветили години от живота си на медицината и имат знанията в сферата на вирусологията и епидемиологията.

В качеството си на български представител в ЕП, ще Ви призова за следното, уважаеми:

Не се поддавайте на паника и истерии, не разпространявайте фалшиви новини, спазвайте указанията на медицинските лица, пазете нормалната лична хигиена, пазете родителите, възрастните и уязвимите наши сънародници. Това е всичко, което можем и трябва да правим сега.

Ние българите сме преживели много по-тежки исторически предизвикателства, ще преживеем и това, без съмнение. Няма място за паника и истерии.

С дисциплина, лична отговорност, личен пример и самосъзнание.

Това е. България над всичко! Да живее България!", написа Джамбазки. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43366 | Одобрение: 6511
Тази пияна , нагла маймуна пак изпълзя на припек. Беше се скрил за известно време, докато се позабрави случая. 
4
1
Бат Жоро (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2338 | Одобрение: 118
Върви на майната си бе,тъпанар!
3
0
бачо Кольо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8571 | Одобрение: 2201
С тия изтъркани лафове колко сме били велики  та и сега едва ли ще изкараме до края на века.
Колкото повече,толкова повече!
2
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18399 | Одобрение: 3009
В никакъв случай не искам да създавам паника - напротив! Но това са фактите... 1. Коронавирусът е 10 до 35 пъти по-смъртоносен от грипа, по официални данни до момента. 2. Коронавирусът е 1.5 до 2 пъти по-заразен от грипа 3. Изисква се минимум 2-3 седмици лечение при него, а при грипа често си вече добре след седмица. 4. Заразен е когато си асимптоматичен, докато грипът обикновено не е. 5. Още не е ясно, дали вирусът не остава в човека след излекуването, както вирусът на Херпеса. Има над 200 случая на излекувани, които тестват отново положително за вируса. 6. Около 10-20 процента от болните изискват хоспитализация, докато при грипа тази цифра е 1.7 процента. 7. Времето в болница при това чудо е около 3 седмици, докато при грипа е около 3 дни... Изводите са за вас... :errm:
Марио Кроненберг
3
0
Cтамат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4775 | Одобрение: 1805
Пияница, гей и не е бил войник. Този индивид е срам за България.
4
0
Violin Ivanoff (преди 1 годинa)
Рейтинг: 413 | Одобрение: 23
Семпъл, простоват човек.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik