ЕК се отказа от единна минимална заплата

14.01.2020 / 19:43 10

Европейската комисия се отказа от въвеждането на единна минимална заплата. Няма да има една-единствена минимална заплата, приложима за всички, се казва в становище на Комисията, представено днес, пише economic.bg.

Всяко евентуално предложение ще отразява националните традиции, независимо дали става въпрос за използването на колективни споразумения или правни разпоредби. Някои държави вече разполагат с отлични системи. Комисията желае да гарантира, че всички системи отговарят на нуждите, имат достатъчно покритие, включват задълбочени консултации със социалните партньори и разполагат с подходящ механизъм за актуализиране. За целта днес Комисията започва първия етап на консултации със социалните партньори - предприятията и профсъюзите - по въпроса за справедливи минимални заплати за работниците в ЕС.  Комисията иска да знае дали социалните партньори смятат, че са необходими действия от страна на ЕС, и ако това е така — дали желаят да ги договорят помежду си, се казва в становището.

Днес Комисията представи Съобщение относно изграждането на силна социална Европа за справедливи промени. В него се представя начинът, по който социалната политика ще спомогне за посрещането на днешните предизвикателства и използването на актуалните възможности, като се предлагат действия на равнище ЕС за идните месеци и се търси мнението на заинтересованите страни на всички равнища относно по-нататъшните действия в областта на заетостта и социалните права.

Комисията представя планираните инициативи, които ще допринесат непосредствено за прилагането на Европейския стълб на социалните права. Ключовите действия през 2020 г. включват: 

- Справедливи минимални заплати за работниците в ЕС;

 

- Европейска стратегия за равенство между половете и задължителни мерки за прозрачност при заплащането;

- Актуализирана европейска програма за умения;

- Актуализирана „Гаранция за младежта“;

- Среща на високо равнище по въпросите на работата през платформи;

- Зелена книга относно застаряването;

- Стратегия за хората с увреждания - Демографски доклад;

- Европейска презастрахователна схема за обезщетения при безработица.
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
doko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1262 | Одобрение: 412
Какво сте се заяли с колектора?Баща като си знае качествто на материяла и не е искал деца.Затова майка му го е събирала с лъжичка от мивката.Едно е  научил човека  едно повтаря като латерна.
doko
4
1
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43430 | Одобрение: 6575
Мноооого си тъп Нексусеее, много си тъп. Което обаче е нормално за гербераст. Те са или тарикати или тъпаци. Ти не си от тарикатите.Ухилен
5
1
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43430 | Одобрение: 6575
Анусе какво ти пука, ти така или иначе си в лудницата.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама