ЕК забрани влизането на коли в ЕС с руска регистрация

10.09.2023 / 20:54 5

Пиксабей

Европейската комисия потвърди, че е забранено влизането в страните от ЕС с автомобили, регистрирани в Русия. Личните вещи на руснаците, пресичащи границата, като смартфони, бижута и лаптопи, също са изложени на риск от конфискация, предаде БГ он ер и БТА.

"Няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели, стига да попада в обхвата на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произхожда или да е изнесено от Русия", заяви Европейската комисия в новите си разяснения.

Митнически код 8703 обхваща леки автомобили и други превозни средства, предназначени за превоз на по-малко от десет души, уточнява БГНЕС.

Забраната засяга почти всичко - смартфони, таблети, бижута, кожени изделия, стоки за лична хигиена като паста за зъби, тоалетна хартия и други. Миналото лято някои руснаци, пътуващи до Германия с автомобилите си, се сблъскаха с арести на митницата. В началото на юли германските митници потвърдиха, че вносът на леки автомобили от Русия е забранен по силата на член 3i от Регламент 833/2014, който определя ембаргото срещу Русия, и че всяко движение на стоки, дори за лични, нетърговски цели, попада под него.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Off Road (преди 2 месеца)
Рейтинг: 17183 | Одобрение: 4548
Докъде я докарахме... Европейски ценности, свободно движение, равноправие, ала-бала...
3
4
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 120907 | Одобрение: -1588
Просто са неканени там.Погледнете из Варна колко автомобили с руска регистрация циркулират от години.Ни данъци,ни винетки,а иначе паркират безобразно и непрестанно имат претенции. Та като се махне руския наместник Потняк същото е редно да се случи и тук.
3
1
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 83623 | Одобрение: -987
На границата ще слагат контейнери, един за смартфони, един за лаптопи, един за тоалетна хартия, един за пасти и четки за зъби. После си даваш ключошете от колата. На връщане те събличат и остригват.
3
3
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 66897 | Одобрение: -5163
Само така! Да се оплакват на путкин! Гняв
Марио Кроненберг
3
6
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 139310 | Одобрение: 22285
на времето гермяния конфискуваше личните вещи на еврейте по същия начин.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама