ЕНЕРГО-ПРО: Средната януарска сметка на клиентите ни в Североизточна България е 51 лева

24.01.2015 / 19:49 16

Средната сметка за електроенергия на клиентите в Североизточна България за януари е 51.77 лева. Това показват данните на ЕНЕРГО-ПРО. Компанията доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. Януарските сметки включват пиковото потребление през Новогодишните празници, а за някои клиенти и това през почивните дни около Коледа.

Сметките за януари през тази година са с около 4% по-високи от тези за същия месец на 2014 г., когато средната сметка беше 49.48 лева, съобщиха от ЕНРГО-ПРО. През миналата година обаче цената на електрическата енергия беше увеличена през юли и октомври, заради тежкото финансово състояние на НЕК.

 За да отчетат навреме консумираната от клиентите електроенергия и за да бъде спазен стриктно срокът за отчет в рамките на 31 дни, отчетниците на компанията работиха по време на празничните и почивните дни около Коледа и Нова година. Допълнително, за да не се допусне отчетен период по-дълъг от нормативно допустимия, ЕНЕРГО-ПРО извърши и междинен отчет на група клиенти от Североизточна България.

За да създаде повече възможности на домакинствата да следят своето потребление, ЕНЕРГО-ПРО подготвя нова онлайн услуга. Тя ще бъде достъпна за битовите клиенти на компанията през следващия месец.

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
10
Svetla Nikova (преди 8 години)
Рейтинг: 227 | Одобрение: -118
Колко е на Бойко Борисов сметката?
14
0
corector (преди 8 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Мойта е 190.За да е истина това, трябва в северо източна българия поне 80% да са пенсионери.Доста арогантно изявление от страна на Енерго Про.
10
1
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Най лесният начин да станеш милионер е когато когато енерго про и еон крадат от народа ни

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама