ЕП: Русия нарушава човешките права, включително при подготовката на Мондиала

15.06.2018 / 01:57 5

Европейският парламент изрази загриженост за сериозни нарушения на човешките права в Русия, които се наблюдават постоянно, предадоха информационните агенции.

Защитата на човешките права е приоритетна задача - това се казва в съвместно изявление на председателя на комисията по външните работи на ЕП Дейвид Макалистър, шефа на подкомисията по правата на човека Пиер-Антонио Панцери и председателя на делегацията на ЕП по парламентарното сътрудничество между ЕС и Русия - Отмар Карас.

Повод за изявлението е откриването на Световното първенство по футбол, допълва news.bg.

В документа, който беше публикуван днес, се подчертава, че "в Русия постоянно се наблюдава негативна ситуация в сферата на човешките права, включително по време на подготовката за Световното първенство по футбол 2018".

Тримата политици посочват като сериозни нарушения тежките ограничения в свободата на медиитезадържанията на журналисти и опозиционери в руските затвори, сплашването на правозащитници и други опоненти на властта.

Големите спортни събития трябва да ни дадат повод да се замислим запромени, апелират авторите на обръщението.

"Призоваваме международните организации да отстояват спазването на човешките права, както е записано в техните устави - както при избора на държава домакин на голяма спортна проява, така и по време на нейното организиране. Призоваваме също да се подобри прозрачността и да се укрепва сътрудничеството с независимите медии и гражданското общество." - се казва още в обръщението на Европейския парламент.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
до "ти да видиш" (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Говориш за Европа като външен човек? Ти явно не си европеец, а накакъв залюхан азиатец от степите.
3
4
ТИ ДА ВИДИШ (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АКО Я НЯМАШЕ РУСИЯ ,С КОЙ ЩЯХА ДА СЕ ДРЪНЧАТ ТИЯ ЕВРОПЕДЕРАСТИ..?  С КИТАЙ ..СЪМНЯВАМ СЕ ..КИТАЙЦИТЕ САМО ИЗГЛЕЖДАТ КРОТКИ..ИНАК САМО ДА МИНАТ ПРЕЗ ГЕЙЕВРОПА И ТАКЪВ КОНТИНЕНТ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА ..КАТО НАРОДИ ,НЕ КАТО ТЕРИТОРИЯ......    ИзплезванеИзплезване:devil:
8
2
1 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В БЪЛГАРИЯ - СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС НЯМА ПРАВА, ЧОВЕШКИ ПРАВА , КОИТО ДА НЕ СА НАРУШЕНИ. ОСВЕН ТЕЗИ, СПОМЕНАТИ ОТ BIG АЗ ЩЕ КАЖА -ОТНЕТО НИ БЕШЕ ПРАВОТО НА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРОФЕСИЯТА, ПРАВОТО НА РАБОТА, ПРАВОТО ДА ЖИВЕЕМ В РОДИНАТА СИ С ЛИКВИДИРАНЕ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА ПО ТЕХНИ "УКАЗАНИЯ", А КОЙ НИ ЗАБРАНИ ЮЖЕН ПОТОК???? ЕС СЕ ОТНАСЯ С НАС КАТО С КОЛОНИЯ!!!!!!!!!! ОСТАНАЛИТЕ НИ ЗАВОДИ, ЗЕМЯТА НИ СЕ РАЗПРОДАДЕ НА ЧУЖДЕНЦИ... ЗАРАДИ ГОРНОТО ДЕЦАТА НИ ОТИДОХА ДА ИМ РАБОТЯТ ТА ТЯХ. НАШИТЕ ПЕНСИИ СА НЕДОСТОЙНО НИСКИ. И МНОГО, МНОГО ДРУГИ... ДОРИ ТУРСКОТО РОБСТВО СТАНА ПРИСЪСТВИЕ, ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ И Т.Н.
7
1
Веско (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Големия ми взе думите от устата ;) Кой защитава мойте права? А за нашите средства за информация само ще замълча.
13
2
big (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези не се спряха с тяхната антируска политика. Преди това беше повод на САЩ да напада неудобните им държави, сега ЕП се занимава с глупости. Защо, щом като са толкова стриктни не се занимават с нарушените човешки права в ЕС и конкретно в Българи? Лично аз почти не виждам сфера в която нашите права да не са нарушени: здравеопазване, правосъдие, държавно и общинско управление, полиция, образование и т.н. - всички тези права са залегнали в Конституцията, Законите и правилниците за тяхното приложение, но уви. Сега света е спорт, футбол, гледайте и се наслаждавайте, захвърлете политиката и омразата си настрана!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама