ЕП: Русия нарушава човешките права, включително при подготовката на Мондиала

15.06.2018 / 01:57 5

Европейският парламент изрази загриженост за сериозни нарушения на човешките права в Русия, които се наблюдават постоянно, предадоха информационните агенции.

Защитата на човешките права е приоритетна задача - това се казва в съвместно изявление на председателя на комисията по външните работи на ЕП Дейвид Макалистър, шефа на подкомисията по правата на човека Пиер-Антонио Панцери и председателя на делегацията на ЕП по парламентарното сътрудничество между ЕС и Русия - Отмар Карас.

Повод за изявлението е откриването на Световното първенство по футбол, допълва news.bg.

В документа, който беше публикуван днес, се подчертава, че "в Русия постоянно се наблюдава негативна ситуация в сферата на човешките права, включително по време на подготовката за Световното първенство по футбол 2018".

Тримата политици посочват като сериозни нарушения тежките ограничения в свободата на медиитезадържанията на журналисти и опозиционери в руските затвори, сплашването на правозащитници и други опоненти на властта.

Големите спортни събития трябва да ни дадат повод да се замислим запромени, апелират авторите на обръщението.

"Призоваваме международните организации да отстояват спазването на човешките права, както е записано в техните устави - както при избора на държава домакин на голяма спортна проява, така и по време на нейното организиране. Призоваваме също да се подобри прозрачността и да се укрепва сътрудничеството с независимите медии и гражданското общество." - се казва още в обръщението на Европейския парламент.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама