ЕП обсъжда влизането на България в Шенген

30.09.2022 / 10:24 2

Снимка Пиксабей

Новината, която България дълго чакаше да дойде от Брюксел, вече е факт.

Европейският парламент ще обсъдят в сряда присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Зоната за пътуване без паспортни проверки трябва да бъде разширена, за да включи България и Румъния възможно най-скоро, смятат евродепутатите.

По време на дебата с Комисията и Съвета в сряда следобед се очаква евродепутатите да призоват Шенгенското пространство да бъде завършено бързо, като се разшири до всички държави членки на ЕС, които желаят да участват в него, пише economy.bg.

Членовете на ЕП ще обсъдят също така настоящото състояние на Шенгенското пространство и неотдавнашните предложения за реформа на неговите правила и управление. По време на пленарната сесия на 17-20 октомври ще бъде гласувана резолюция. 

Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство.

Членовете на ЕП многократно са призовавали България и Румъния да бъдат изцяло приети в Шенген, например в резолюцията по темата от 2018 г., резолюцията от 2020 г. относно състоянието на Шенген в контекста на пандемията и доклада от 2021 г. относно функционирането на Шенгенското пространство.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
666 (преди 1 месец)
Рейтинг: 18536 | Одобрение: 5466
А дано!
8
2
Серж (преди 1 месец)
Рейтинг: 72201 | Одобрение: 11721
ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ЕС!!!!Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама