Един от най-сложните мъжки механични часовници, правени някога

09.11.2018 / 10:18 0

Този уникален мъжки часовник е Franck Muller Aeternitas Mega 4, чиито тегло е около половин килограм и който изпъква на китката, дори във вертикално положение. Първо, основните точки на сложността: 36 усложнения, 23 индикации чрез 18 стрелки и 5 диска, 1 483 компонента, 99 камъка, 91 колела (!), 7 бутона, пет години на планиране конструкцията на този мъжки часовник и година за сглобяване ... Всичко това на стойност около 2,7 милиона долара. Това са цифрите, с които Franck Muller Aeternitas Mega 4 шокира света в края на 2009 г., въпреки че часовници с над 1000 компонента са съществували преди него.

Всеки, гледайки този мъжки часовник може да се опита сам да реши коя страна на Franck Muller Aeternitas Mega 4 е по-щура. Циферблатът с 18 стрелки върху него и 5 диска или задния капак с лабиринт от множество части, включващи гърбици, колела, зъбни колела, плочи, мостове и т.н. Различните индикации са представени много интелигентно с красиво използване на синьо и червено, което прави различните показания супер лесни за разграничаване.

Всъщност нивото на сложност в часовника може да бъде измерено в повече от няколко различни показателя - от броя на компонентите до броя на усложненията, показанията, сложността и нововъведенията на показанията, трайността, нивото и сложността на декорациите и така нататък. Друго важно нещо е как Aeternitas Mega 4 има 36 усложнения, но само 23 показания. Това е така, защото списъкът от усложнения включва механични усложнения, които правят функцията по-сложна, различна от основната, и по този начин се добавя към общата цифра на усложненията - но не винаги това се добавя на числото от индикациите, например летящият турбийон се брои като две усложнения, защото първо е турбийон, който е летящ.

Калибърът FM3480 QPSE е всичко, което можете да получите като на шведска маса с изискани усложнения при часовникарството. Механизмът е 34.40 мм широко, с височина 41.40 мм и дебелина 13.65 мм. С други думи, само механизмът е с приблизително същия размер като елегантен мъжки часовник с малък корпус, с изключение на факта, че е много, много по-тежко.

Забавлението започва, когато вземете часовника и първо усетите теглото му. Корпусът Cintrée Curvex 8880 от 18 карата бяло злато е широк 42 мм, с дължина 61 мм и дебелина 19,15 мм. Теглото е абсолютно огромно, но въпреки това, когато се сложи на ръката изглежда страхотно по странен и необяснимо начин. Няма как носейки такъв мъжки часовник непрекъснато да не осъзнавате дебелината му и теглото му. Но часовникът не се плъзга около китката, с интелигентно подбрани точки на пробиване за пружинните на каишката към корпуса, часовникът представлява абсолютно устойчива огромна пропорция и се държи удобно и сигурно около китката. Това е само част от изработката на луксозните часовници, удобството и всяко внимание към детайла. Гледката от задния капак е забележително чиста. Вертикалната форма на самия часовник кара супер натовареното движение да изглежда по доста класически начин. Само можем да си представим сложността при проектирането на нещо толкова сложно да изглежда подредено и просто. Крайният резултат е различни многобройни части, колела и др., всяка със собствена функция, която от своя страна е свързана с нещо друго.

Със сигурност часовникарския свят е щастлив, че Aeternitas Mega 4 съществува и въпреки своята сложност, все пак предлага комфорт при носене и отлична четливост на функциите. Това е един чудовищен представител на различното, с който всеки колекционер с големи финансови възможности може да се сдобие, неминуемо прибавяйки към колекцията си мъжки часовник един уникален и несравним екземпляр. Дори формата е в унисон с цялостното представяне – във време, в което преобладава масово кръглата форма при мъжките часовници от нисък, висок или среден клас, правоъгълния корпус на този модел внася допълнителна уникалност и рядкост върху цялостната визия на часовника.

 

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com

 

*публикация

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама