Една туркиня написа отворено писмо и взриви Интернет: "Г-н Местан, ако българите и турците се сбият, в коя държава ще се скриете?"

15.10.2014 / 16:22 37

"Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем? Но не, вие искате той да е задължителен. Лошо ли ни беше, когато ни отвориха джамиите и си изповядвахме религията? Но, не, вие сложихте мегафоните и ги надухте до максимум децибели да дразните християните. Лошо ли ни беше когато България призна пенсиите на двойните граждани в Турция? Какво ви пречи, драги ми ДПС, в този рахатлък? За какво използвате на митинги турския език? Защо събуждате заспалия звяр на българина? Кой ви дава право да говорите от мое име, от името на туркиня, която е против вашата въшлива политика? Кой ви даде право? Циганите, които ги купихте за 20-50 лв. или автобусите от Турция? Говорете от името на циганите и от името на турците, живеещи в Турция.

Не използвайте моята вяра и етнос за вашите кирливи дела !!! Аз съм Български Гражданин с турско потекло и вяра мюсюлманска, а не продажна сган от ДПС. Престанете да насаждате омраза между българи и турци!! Вършете си работата, за която ви плащаме с нашите данъци и с нашия труд. Оставете българските турци да живеят в мир със своите съседи и приятели! Оставете ни на мира!!!“

Сайтът Lentata.com публикува посланието на една туркиня, която нашумя със своето отворено онлайн писмо. Тя дръзна да се противопостави на ДПС. Защо? Ето какво отговори Фатош Камбешева пред екип на Lentata.com.

Вие сте една от малкото туркини, които се противопоставят на машината на ДПС, защо го правите, какво ви подтикна да напишете тези редове?
Неграмотността на старите ни хора, подвеждането им под фалшиви лозунги, заплашването на селски бизнесмени с данъчни от страна на служители на ДПС, плашенето ни с партия АТАКА и манипулациите с двойните граждани на последните избори ме накараха да напиша това послание. Не съм единственият човек, който не подкрепя политиката на ДПС. Баща ми (Бог да го прости) беше един от първите членове и присъстваше на всички конференции на ДПС. Ако беше жив, щеше да бъде заедно с мен.

Какво искате да кажете на българските мюсюлмани?
ДПС се създаде, за да имаме права и да ни зачитат като част от българското общество. Браво! Те успяха. Имаме си турски имена, ходим и в джамия, имаме си Мюфтийство и права като всеки български гражданин. Работата свърши. Народът се успокои. При спокоен и мирен етнос как ще правят пари? Народът се ограмоти и вече не им гласуваха. Решиха да ни събудят с нови проблеми от рода на АТАКА и тем подобни интриги. Почнаха в листите си да слагат хора, на които им плащат, а не които милеят за етнос и език. Наблягането да се учи задължително турски е с цел да насъскват хората и да се породи хаос в Държавата. Това са номерата от Босна и Херцеговина. Народът живееше в мир и се стигна до война.

Ние българските турци нямаме нужда от партия. Ние се осланяме на България. Който иска да заминава където си иска и да взема каквито си иска гражданства. Но хората, които искат да живеят в България искат спокойствие и разбирателство. Не е нужно да обичаш властта, за да обичаш родината си. Ние си имаме права и благодарим на всички българи, които ни приемат такива каквито сме.

Какво е посланието ви към ръководството на ДПС?
Драги ми ДПС, престанете да промивате мозъците на бедните хорица. Те не са играчки. Те имат право да живеят нормален живот. Получавате ужасно много пари от Българската Държава не за да ни правите глупави, а за да сме част от България. Посланието ми към Местан е: "Господин Местан, ако българите и турците в България се сбият в коя държава ще се скриете?"

Местан открито заяви, че смята за ненормално всички оратори да говорят на български, той смята това за аномалия, която няма нищо общо с ценностната система на Европейския съюз… Как ще коментирате?

Никой в Европа не говори от трибуната на майчин език по време на предизборни кампании. Във Великобритания, в Парламента им има представители от най-различен етнос. Никой не настоява в училищата да има арабски, турски...и т.н. Който иска да си изучава майчиния език отива на курсове, а и повечето нямат нужда, защото родителите им ги учат. Религията е въпрос на избор, а и храмовете са един срещу друг. След като Лютви Местан говори свободно каквото си иска означава, че е купил и Прокуратурата и ЦИК. Това своеволие след като все още не е наказано, трябва да накара Съдебната власт да се срамува, а не българите. Ние сме правова държава и си имаме прекрасни закони. Но кой ги спазва?

Българските мюсюлмани е редно да наблягат на официалния език, за да не ги подвеждат и за да са грамотни. Защо толкова много настояват да сме изолирани от българите? Чудовища ли сме? Заразни ли сме? На ДПС не им трябва умен електорат, защото умните разбират каква им е схемата и не гласуват за тях. Проекти, строежи, работа, администрация....плъзнали са навсякъде като вирус. Една туркиня ми писа на лични, че ме подкрепя, но не може да коментира от страх да не изгуби работата си. Който не е с ДПС - значи е против турците. Каква жалка картинка. Да поробиш етноса, заради който си бил създаден: да ги пазиш и да им защитаваш правата....ДПС вече не е етническа партия. Тя е партия за пране на пари.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
до дриско.......не си от моята класа ,момченце.......ти си бавноразвиващия в случая ,че не виждаш по-далеч от носа си........не съм от атака ,но съм националист и искам дпс да бъде забранена........тази партия разделя народа на религиозна основа и това е гибелно.......дпс затова е и създадена......последните години показаха също така отрицателното влияние на ес......за това съм против оставането в ес и нато.....разбиха армията и икономиката........какво повече ? не ми се влиза в спор с такива като тебе....
11
1
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
аз не съм против турците или потурчените ,приемете го както искате......напротив ,имам дори приятели.......едни пари и едни емисари дойдоха отвън и разбъркаха мозъците на хората.......турците до момента живееха тихо и незабележимо в пълно мирно съжителство с останалите.......за разлика от циганите , които паразитстват и тормозят цялото общество........тях имам в предвид ,а не турците......а на тази жена и правя евала.....независимо от това дали го е писала тя ,или не.......браво......
6
6
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
до педерастите ,които ме наричат дриско.......вие сте осраните и я вървете си изплакнете мръсните усти и лайняните задници ,тъпи кретени.......измийте се с ибриците и си ги заврете там ,където не ви огрява слънцето........а дали съм герой ,ще покаже бъдещето.....тая земя е родила много и продължава да ражда......за съжаление ражда и предатели ,като вас.....ние се събуждаме ,ние израстваме ....ние не сме сами........и ние ще победим.......
6
11
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
до неграмотния циганин ......слушай ,бе амжик долен ,и твоята ще отрежа.......времето ви изтече........на хоризонта се задава ураган ,който ще ви помете всички боклуци или към шибаната турция или към шибания запад......не ви остава много ,........така ,че прибирайте си партакешите ,ал палто и гид.......
14
2
Kasparov (преди 9 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Политиката е мръсна игра. Уж имаме избор, но всъщност нищо не избираме ние.
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
15
4
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Мисля като българин. Ти мислиш като предател. България от това е страдала винаги. Ако си държахме на националните интереси и не се продавахме за жълти стотинки сега европейските държави щяха да ни козируват.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
10
0
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
няма да може да избяга.......неговата глава първа ще се озъби ,набита на кол........
41
7
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Те дори не са турци, а българи, които са били принудени да приемат исляма и турския език по време на робството. Кога ще се осъзнаят
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама