Ефектът „Манолова“: Омбудсманът да се качва по-често на влак, пътниците не били виждали вагоните толкова чисти

06.11.2018 / 15:58 6

Омбудсманът Мая Манолова да пътува по-често с влаковете на БДЖ – това си пожелаха нейните спътници в импровизираната приемна, която тя проведе в по линията София – Варна.

„Често пътувам с влак, не помня откога не съм виждал чисти тоалетни и завеси. Няма как да е съвпадение, че Мая Манолова беше във влака“, сподели пред репортер един от пътниците. Други пък бяха малко разочаровани, защото няколко пъти се опитали да стигнат на обществения защитник, но в коридора постоянно имало опашка от граждани, които чакали да споделят проблемите си.

Жалбите, които омбудсманът получила по време на пътуването, са били от най-широк спектър – от оплаквания от банки и частни съдебни изпълнители до сигнали за общини, които самоволно създават пречки гражданите да получат помощ за лични асистенти на хора с увреждания. Това каза Манолова на перона във Варна, където беше посрещната от десетки граждани, които искаха да я посрещнат и да я запознаят със своите казуси.

Общественият защитник подчерта, че един от акцентите при визитата ѝ във Варна била съдбата на работещите във фалиралата авиокомпания „Ер Виа“, на които не са издължени пари. Манолова добави, че няколко души от работещите там вече са предложили да я откарат обратно до София.

„Моля за извинение хората, че трябва да слушат за проблема на моята институция, защото нашата работа е да слушаме техните проблеми, а не обратното“, коментира общественият защитник, която реши да проведе приемна във влака, след като стана ясно, че държавата може да я лиши от правото за придвижване със служебен автомобил на НСО.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
1
Mercenary (преди 5 месеца)
Рейтинг: 37046 | Одобрение: 12081
Да направи една приемна на острова във Варна. Към Петрол и пристанище ПЧМВ.  Белким види Потник, че асфалта по пътя е около 5%, а дупки няма - само кратери.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама