Ефектът „Манолова“: Омбудсманът да се качва по-често на влак, пътниците не били виждали вагоните толкова чисти

06.11.2018 / 15:58 6

Омбудсманът Мая Манолова да пътува по-често с влаковете на БДЖ – това си пожелаха нейните спътници в импровизираната приемна, която тя проведе в по линията София – Варна.

„Често пътувам с влак, не помня откога не съм виждал чисти тоалетни и завеси. Няма как да е съвпадение, че Мая Манолова беше във влака“, сподели пред репортер един от пътниците. Други пък бяха малко разочаровани, защото няколко пъти се опитали да стигнат на обществения защитник, но в коридора постоянно имало опашка от граждани, които чакали да споделят проблемите си.

Жалбите, които омбудсманът получила по време на пътуването, са били от най-широк спектър – от оплаквания от банки и частни съдебни изпълнители до сигнали за общини, които самоволно създават пречки гражданите да получат помощ за лични асистенти на хора с увреждания. Това каза Манолова на перона във Варна, където беше посрещната от десетки граждани, които искаха да я посрещнат и да я запознаят със своите казуси.

Общественият защитник подчерта, че един от акцентите при визитата ѝ във Варна била съдбата на работещите във фалиралата авиокомпания „Ер Виа“, на които не са издължени пари. Манолова добави, че няколко души от работещите там вече са предложили да я откарат обратно до София.

„Моля за извинение хората, че трябва да слушат за проблема на моята институция, защото нашата работа е да слушаме техните проблеми, а не обратното“, коментира общественият защитник, която реши да проведе приемна във влака, след като стана ясно, че държавата може да я лиши от правото за придвижване със служебен автомобил на НСО.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Моргана (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВИНАГИ трябва да е чисто.Това е подигравка с редовните пътници-чистят защото една служителка /Манолова/ се вози във влака.Ами нека не обявява следващия път къде ще се качва и на какво,пък да видим какъв ще е резултата.
13
0
Маринов (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мая Манолова събра хиляди симпатизанти в България,след дистанцирането си от БСП.Тя наистина работи за хората.
17
3
Гласувайте за ГЕП Дебили. (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво Мая, живей свободно за разлика от мутрогена, който се стряска и от сянката си скрит зад дебелите бронирани стъкла и полка охранителни. Той вече е пътник.
14
1
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33250 | Одобрение: 10910
Да направи една приемна на острова във Варна. Към Петрол и пристанище ПЧМВ.  Белким види Потник, че асфалта по пътя е около 5%, а дупки няма - само кратери.
2
5
БАБА ПОТКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ко?Ко?
3
3
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако и #ТОЙ се качи .... ;)
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама