Екатерина Захариева: България не може да пострада от въвеждането на еврото, ние сме икономически стабилни

19.02.2020 / 16:48 5

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"На България се гледа с уважение. Не съм усещала в ЕС подценяване на България. Страната ни се слуша.", коментира в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв външният министър Екатерина Захариева. 

"Влизането в еврозоната е още от времето на членството ни в ЕС. Който заблуждава българския гражданин, че това е лошо, трябва да свика референдум. Еврозоната е задължение в ЕС. Ядрото, най-богатите държави са в еврозоната. Българските институции работят така, че България да влезе, когато е готова. Ние сме с голяма макроикономическа стабилност, нисък външен дълг, голям резерв, във валутен борд сме, левът отдавна е вързан за еврото, няма никаква опасност в това отношение. Ако искаме да сме в същността на вземането на решения в ЕС, то мястото е еврозоната. 

Отношенията между България и Русия са добри. Не бива да предпоставяме случая с четиримата дипломати, за които нашите служби имат данни за извършване на шпионска дейност. Българо-руските отношения се развиват в сферата на дипломатичност. 

Балкански поток е българска инвестиция. Тя се финансира от българския бюджет, строи се в усилени срокове, това е важен проект за България. Миналата година два пъти беше извършен внос на втечнен газ, което доведе до намаляване цената на газа в България и задържане. Работим по Балкански поток, работим по интерконектора с Гърция, от където може да дойде газ. Българското правителство взе участие в LNG. Когато имаш разични доставчици, цената е различна и по-добра. Със САЩ сме стратегически партньори , но българският интерес е най-важен за нас. Когато искаме газ от много източници и то по правилата на ЕС и пазарната икономика, това е в интерес на България. Енергетиката винаги е част от системата на национална сигурност.

За българските граждани до края на годината няма да има никакъв проблем във Великобритания, които отиват сега, ще са вероятно по новата точкова система. Може би нискоквалифицираният труд ще е за техните граждани.", коментира Захариева в студиото на Нова тв. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ГОЛЯМ СМЯХ!!!
4
1
Miryana (преди 1 годинa)
Рейтинг: 429 | Одобрение: 129
ЕС след няколко години няма да е същият! Преди време никой не е допускал Брекзит. Може би ще има и други размествания. Мисля, че в момента много малко хора имат доверие на това, което говорите. Разумните хора!
4
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 89415 | Одобрение: 38660
лошото е че народът вече не ви вярва и опропастявате цялата идея за ЕС. Колкото повече говорите по темата с еврото по-лошо ще става. Трябва обратното да говорите. Кажете че е лошо еврото и ще го поискат.
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik