Екатерина Захариева даден заден: Нищо драматично няма да стане, ако не бъде ратифицирана Истанбулската конвенция

25.01.2018 / 10:25 5

Снимка Булфото

Външният министър Екатерина Захариева поиска широк дебат за Истанбулската конвенция в кулоарите на парламента Тя настоя да се чуе позицията на жертвите на насилие, съобщи Блиц.За идеята на червените за референдум, тя изтъкна: "Може би референдумът трябва да е за и против домашното насилие, защото за това става въпрос в конвенцията". Оценявам становището на Светия Синод, подчерта първият ни дипломат, но поиска да се чуят и останалите гледни точки.

Бих задала въпроса защо като ще препишем текстовете на Конвенцията в законите да не я ратифицираме. Няма пречка да се изменят законите, в Министерство на правосъдието, което е вносител на Конвенцията, има работна група“, коментира тя.

„Нищо няма да стане, ако Конвенцията не бъде ратифицирана. За съжаление, ще покажем, че когато отиваме в политическите си семейства в Брюксел говорим едно, а за лична употреба тук правим друго“, посочи Екатерина Захариева. „Изместваме дебата вместо да обясним за какво наистина става въпрос в Конвенцията и тогава хората да могат информирано, адекватно, въз основа на реалните текстове да вземат решение искат или не искат“, заяви външният министър.

Не се бърза с ратификацията. Никой не иска да променя традициите, увери Екатерина Захариева. Част от традициите обаче не е насилието над жени и момичета. Конвенцията искала да ни научи, че насилието не е нормално явление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3379 | Одобрение: 1414
ТП!
9
1
Yann (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30953 | Одобрение: 12673
Патка смотана! Не се променяли традициите! А какво е да въвеждаш нова правна норма, като "социален пол"? Имаш ли си на идея какво означава това в правото? Ще настъпи вакханалия в съдилищата. Ще се нароят една дузина "джендъри" с още повече претенции. Ще "разясняваме" на нашите деца в училище що е социален пол и дали татко е мама, а пък мама е татко? Щели сме да преписваме текстове от конвенцията?!? Че защо? Я криминализирай насилието над деца, над жени, а защо не и над мъже! Тази конвенция не е ратифицирана от половината ЕС, а ние бързаме барабар Петко преди мъжете, да си подложим задника! Да си я приемат в гейските държави. Това си е тяхно право така, както е наше да не я приемаме! Баста!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама