Екатерина Захариева даден заден: Нищо драматично няма да стане, ако не бъде ратифицирана Истанбулската конвенция

25.01.2018 / 10:25 5

Снимка Булфото

Външният министър Екатерина Захариева поиска широк дебат за Истанбулската конвенция в кулоарите на парламента Тя настоя да се чуе позицията на жертвите на насилие, съобщи Блиц.За идеята на червените за референдум, тя изтъкна: "Може би референдумът трябва да е за и против домашното насилие, защото за това става въпрос в конвенцията". Оценявам становището на Светия Синод, подчерта първият ни дипломат, но поиска да се чуят и останалите гледни точки.

Бих задала въпроса защо като ще препишем текстовете на Конвенцията в законите да не я ратифицираме. Няма пречка да се изменят законите, в Министерство на правосъдието, което е вносител на Конвенцията, има работна група“, коментира тя.

„Нищо няма да стане, ако Конвенцията не бъде ратифицирана. За съжаление, ще покажем, че когато отиваме в политическите си семейства в Брюксел говорим едно, а за лична употреба тук правим друго“, посочи Екатерина Захариева. „Изместваме дебата вместо да обясним за какво наистина става въпрос в Конвенцията и тогава хората да могат информирано, адекватно, въз основа на реалните текстове да вземат решение искат или не искат“, заяви външният министър.

Не се бърза с ратификацията. Никой не иска да променя традициите, увери Екатерина Захариева. Част от традициите обаче не е насилието над жени и момичета. Конвенцията искала да ни научи, че насилието не е нормално явление."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
ТП!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама