Екоактивисти отново алармират за тонове балирани отпадъци на пристанището

08.01.2019 / 12:48 5

Около четири хиляди тона вносни отпадъци бяха доставени с кораб и разтоварени на 6 и 7 януари на пристанищния терминал „Варна Запад”. За това информират от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие, пише "Дарик"
В страницата си във Фейсбук те твърдят, че преди да дойде в България, корабът "NS SPIRIT" е бил в гръцко пристанище. „Може да се окаже, че разширяваме географията на източниците за внос на отпадъци”, коментират от сдружението.

 

снимка: Фейсбук, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие

 

--
Общественият център за околна среда и устойчиво развитие не за първи път обръща внимание на пристигащите по море във Варна бали с отпадъци. Наскоро те съобщиха и показаха снимки на стотици тонове балирани отпадъци, разтоварени в навечерието на коледните празници на пристанище Варна. 

 

снимка: Фейсбук, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие

Според управата на пристанището това не са боклуци, а твърдо гориво за нуждите на получателя. Товарът е за два от циментовите заводи у нас. Законодателството ги задължава да използват като гориво преработени неорганични отпадъци, за да намалят парниковите емисии.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама