Екоминистърът: Туристите да плажуват спокойно

05.06.2016 / 14:37 0

Илюстрация: Булфото

Към настоящия момент туристите по морето нямат причини за притеснения относно качеството на водата. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде bTV. Тя направи този коментар във връзка със започналите проверки по Черноморието.

Много мащабни инвестиции бяха извършени в региона на Черноморското крайбрежие, изцяло нови съоръжения, които обхващат най-големите курорти-Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Созопол, Черноморец. Надявам се туристите да се чувстват комфортно и спокойно да плажуват по Черноморието”, допълни тя.

По думите й регионалните здравни инспекции регулярно проверяват плажовете, а колегите им с ресор „околна среда” следят за разрешенията за заустване на пречиствателните станции по черноморското крайбрежие.

Василева коментира и данните на Евростат от вчера, според която 28% от софиянците са недоволни от чистотата на въздуха: „Усилията на всички трябва да са насочени към намаляване на замърсяването на въздуха. В България няма проблем с други замърсители на въздуха, освен с фините прахови частици в големите населени места, вкл. в София, където се отчитат превишения на допустимите норми”.

Тя заяви, че в България в 29 населени места се отчитат превишения за фините прахови частици. Общините са тези, които трябва да приложат мерки за ограничаване на за мърсяването, като чрез ОП „Околна среда” разполагат за целта със 115 млн. лева.

По нейни думи превишения на нивото на фините прахови частици се получават основно през зимните месеци, когато има интензивно отопление. Другият основен замърсител е транспортът. Василева призовава общините да се мият по-често улиците, защото иначе се получава вторично замърсяване.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik