Ексгенерал от НАТО: Путин чака своя шанс, за да запали Балканите

13.06.2019 / 13:45 4

Снимка: БНР

Руският президент Владимир Путин може да запали война на Балканите. Това е казал американският пенсиониран генерал Уесли Кларк, предаде сръбското радио Б92.

Военният, командвал силите на НАТО по време на операцията срещу Съюзна република Югославия (съвременните държави Сърбия, Черна гора и Косово) от 24 март до 10 юни 1999 г., е изразил опасенията си, че в региона може да избухне нов въоръжен конфликт. "Балканският полуостров е един от най-взривоопасните райони в света и войната може да избухне във всеки един момент, а в Кремъл чакат удобен момент, за да подпалят региона", е заявил той.

Кларк също не е изключил и вероятността Русия да извърши агресия и срещу Литва, Латвия и/или Естония."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
ас (преди 11 месеца)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
това е много смешно казано от хамериканец.
8
7
готин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 204 | Одобрение: 124
Русия никога не е разпалвала вийни! Това е специалитет на САЩ!  Коя държава унищожи коренното население на цял континент(цяла една раса),  за да го превърне в своя държава? Коя държава изсели коренното население на цял континент (друга една раса), за да го превърне в роби? Коя държава първа употреби ядрено оръжие срещу мирно население? Все една и съща! А има ли поне една война след втората половина на 20 век, която да не е предизвикана от същата тази държава? Е, все някой трябва да я спре, защото не се знае какво още може да измисли с извратената си същност!
Gotyn
5
18
robotron2000 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
голямата мечка гладен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама