Екшън на плажа в Бургас! Мъж обижда и се подиграва на спасителите, четирима го измъкнаха от водата

03.09.2015 / 11:06 0

снимка: БулФото, архив

Агресивен мъж нападна спасител на плажа в Бургас и опита да го удари. Нападателят е на 37 години. Инцидентът е станал на 16-ти пост вчера. Това съобщи в предаването „Тази сутрин” по bTV старши спасителят Петър Русев. Летовникът е задържан.

Спасителите са му свирили да излезе, той се е подигравал, показвал е неприлични жестове, обиди, влизал е навътре във водата, обясни Русев. Той допълни, че са го чакали 30-40 минути, постоянно са му викали, свирили, но той не е взел това под внимание. Наложило се е четирима души да влязат да го вадят от водата. "С такава ситуация за момента не можем да се справим.

Ние сме спасители, не сме нито полицаи, нито сме биячи

и затова имаме нужда от полицията или от обществен ред да ни помагат на този етап", заяви още Петър Русев.

Сигналът за момчето, което се удави в Бургас, е бил подаден много късно

Това заяви в предаването „Тази сутрин” Петър Русев, старши спасителят, който повече от два часа се опитваше да го намери. 

Припомняме ви, че вчера морето погълна 24-годишен софиянец. Той е бил заедно с брат си и майка си на плажа и е влязъл в морето с брат си.

Спасителната акция е била предприета по най-бързия начин, били са мобилизирани всички спасители, повече от 12 души, обясни Петър Русев. 

Момчето е било на 20 метра от брега, но е имало червен флаг на охраняемия плаж, голямо вълнение, между 3 и 5 бала, сологан.

„Морето много дърпа, има много дупки, ями, течения и той просто е бил погълнат веднага като е влязъл с брат си в морето. Когато има такова голямо вълнение, нищо не се вижда, губи се видимостта, защото водата се смесва с пясък, с водорасли, с пяна. Просто няма никаква видимост”, обясни спасителят. Той допълни, че червен флаг е имало през целия ден, още от 08.00 часа сутринта.

 
В последния момент в търсенето са се включили и водолазите. Когато те са пристигнали на мястото, тялото вече се е било показало от моста. 

Летовниците не слушат спасителите и дори са агресивни 

Това, че летовниците не слушат спасителите е голям проблем за българите, каза спасителят.

„Те не ни вярват, не ни слушат, подиграват ни се, проявяват и агресия. Затова имаме помощ от общинска полиция, благодарни сме на тях. Българинът просто трябва да бъде глобен, наказан по някакъв начин”. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама