Екшън в Пощата във Варна! Жена с колело твърди: Охраната ме засили по рампата за инвалиди! Ето всички гледни точки!

09.09.2015 / 17:00 16

Снимка: Булфото, архив

Кремена е с болки в крака, счупен дисплей на телефона и повредена степенка на колелото след спор с охранителите на Централна поща във Варна. Разправията е възникнала, защото младото момиче е искало да остави велосипеда си вътре. Случката се е разиграла на 3-ти септември. 

От фирмата охранител пък твърдят, че чантата й сама се е разсипала.

"Кремена е поредната жертва на агресия и неразбиране от страна на охранителите", споделиха от велоклуб „Устрем“, които се свързаха с нас, за да сигнализират за случая. 

Ето какво разказа и самата потърпевша:

„Здравейте! Казвам се Кремена Бозурова, работя в книжарница и често ми се налага да получаваме книги по пощата. Отивайки да взема книги от Централна поща, влязох с велосипеда си,  защото огледах навън и нямаше къде да го заключа. Веднага ме посрещна охраната на фирмата "Вип Секюрити" и ми казаха веднага да изнеса колелото си. Попитах къде да го оставя. Отговориха ми, че не е тяхна работа. Спорът стана груб, когато "дамата" от охранителната фирма започна да ми блъска колелото, извика и подкрепление (оказа се неин мъж) и двамата дружно ме засилиха по рампата за инвалидни колички. Бяха изключително груби и с думи и физически! Заплашиха ме, че тя докато е на смяна, аз в пощата няма да вляза, с или без колело. От страна на мъжа й получих намек, че знае къде работя.

Последствия: невзети книги, изгубени 40 минути в разправии, счупено стъкло на моб. телефон и повредена степенка. И болки в крака от блъснато на колелото, опитвайки се да го удържа", сподели пред велоклуба момичето.

Във връзка със случая е извършена проверка от Регионалното управление на „Български пощи“ ЕООД  и са предприети следните действия: 

„ 1. Проведена е среща с регионалното ръководство на наетата фирма за становището им по случая. От страна на РУ Варна е поискано извършването на персонални промени  на охранителите за обект ПС 9000 Варна, независимо от това ,че съгласно „Правилника за пропускателния режим“ на обекта действително е забранено оставянето на мотопеди,велосипеди,лични вещи и др.в сградата. Обозначителна информация за забраните е поставена във фоайето на пощенската станция.
Ръководството на РУ Варна не приема за правилно отношението на дежурният  охранител към г-жа Бозурова,счита че е трябвало да бъде намерен конструктивният  диалог и да бъде избегната  конфликтната ситуация.

 2. Поискано е съдействие от Община Варна за предоставяне и монтиране на модулни стойки за велосипеди пред пощенски станции на територията на гр.Варна с голям клиентопоток, тъй като площите пред пощенските станции са общинска собственост.

 3. За пощенска станция 9000 Варна на този етап  със собствени средства ще бъде закупена и монтирана модулна стойка за велосипеди във фоайето на пощенската станция, до получаването на отговор от Община Варна.

 4. Проведена е среща с г-жа Бозурова на 09.09.2015г.Лично от моя страна са и поднесени извинения за случилото се, както и информация какви са предприетите действия за улеснение на клиенти, посещаващи пощенските станции с велосипеди.  
Г-жа Бозурова изрази удовлетвореност от пощенското обслужване в пощенска станция 9 000 Варна, както и че ще продължи да ползва предоставяните от Български пощи пощенски услуги. 
С уважение,
Георги Янакиев
Директор РУ „СИР” на „БП”ЕАД-Варна“, стана ясно от предоставения документ от РУ „Български пощи“ ЕАД-Варна, публикуван без редакторска намеса.


Ето го коментара по случая и от охранителната фиrма “VIP Security”:

"Дамата, която е предявила оплакване, е влязла в паричния салон на пощата с велосипед, въпреки предупредителните табели. Нашият служител, също дама, я е помолила да изнесе велосипеда отвън, заради правилника за пропускателния режим в обекти на Български пощи - Варна, утвърден от РУ "Български Пощи". В раздел IV от същия документ се казва "с цел недопускането на нарушения по пропускателния режим се забранява оставянето на лични вещи, предмети, пакети, велосипеди, мотопеди и други такива в района на обекта - в салоните, стълбищата, коридорите и пред входните врати". Според заповед на МВР тези мерки са особено засилени през летните месеци, заради опасността от терористични атентати.

След настояването на нашия служител велосипедът да бъде изнесен от сградата, жената е повишила тон и започнала да обижда охранителя.

С оглед на поведението на гражданката дамата от екипа на VIP Security е поискала помощ от колеги от патрулен автомобил, за да съдействат за изкарването на велосипеда отвън. Когато са излезли от паричен салон в коридора, вещите на жената са се разсипали.


Служителят на компанията, отговарящ за клона на пощата, се е навел да ги събере и да й помогне да изнесе колелото. След като е излязла навън жената е продължила да вика и да обижда служителите, докато е паркирала колелото си до естакадата за инвалиди.

Компанията за услуги за сигурност VIP Security не толерира грубо отношение и физическа разправа в неоправдани ситуации от страна на наши служители. Те са обучени да не реагират първично, а да обмислят възникналия проблем и да намерят най-правилното решение. В този конкретен казус служителите на компанията са действали спрямо правилника за пропускателния режим в пощата, заповедта на МВР и правилника за спецификата за извършваната охранителна дейност", цитирани от „Варна Утре“.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Kasparov (преди 8 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Колоездач съм, посещавал съм не веднъж Централна поща. Винаги си оставям велосипеда отвън, заключен за някой от пътните знаци. Онези като "стоян" с колите - ако покарате 1-2 дена велосипеди ще знаете какво да е си колоездач между нетолерантни шофьори. В Морската градина май наистина е забранено за велосипедисти (щото я третират като пешеходна зона), както е забранено и по тротоари да се кара. Но като няма специално обособени велоалеи, Общината няма очи за да почне да спира велосипедисти по алеите и тротоарите. Иначе лично мен полицай ми е правил забележка за твърде бързо каране по тротоар Усмивка Но се разминах само със забележка. Велосипедистите наистина трябва да бъдат внимателни като карат по тротоарите и да пазят пешеходците. Велосипедистите трябва да бъдат внимателни и да се пазят от колите когато карат на пътя. Единствено на няколкостотинте метра около Общината велосипедистите са си на мястото - но пък там пешеходците нямат работа, но те като овце продължават да си ходят по велоалеята. Иначе майките с колички на велоалеята ги разбирам и им влизам в положението тъй като и аз от 1 месец бутам количка с бебе Усмивка
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
4
7
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 42656 | Одобрение: 8086
Стоян имал джип.... Мухахахаха, на картинка ли го имаш бе чесън?
12
4
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 42656 | Одобрение: 8086
Ти в кой свят живееш бе капут? В Морската градина НЕ Е забранено за велосипеди! Келеш.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама