Ексклузивни снимки от небето! Вижте как изглежда дерето на "Максуда" след метежа!

20.08.2015 / 11:58 9

Снимки Румен Сарандев, Petel.bg

Поне десет от нарочените 58 незаконни къщи във варненското гето "Максуда" вече са в историята. Събарянето на така наречените картонени къщи започна тази сутрин и по план до края на деня всички определени трябва да бъдат заличени. 

Работата по събарянето продължава. На този етап ескалиралото по-рано напрежение е потушено. Хората разбраха, че нищо не може да спре двата багера, които рушат незаконните постройки. Затова вместо да се бунтуват, чинно си събират и изнасят багажа ред по ред. 

Преди минути на мястото на събитието се пристигна не безизвестния Ридван Сали, представящ се за председател на организация "Обновление". "Това, което се случва в момента е незаконно. Направени са много нарушения. Подали сме жалби чрез адвокат Михайлова до Районна прокуратура - Варна, до община Варна, а и до Страсбург", коментира Сали. По негови думи хората, чиито къщи се събарят, изобщо не били информирани за акцията, което бе категорично опровергано от районния кмет на "Младост" Христо Христов.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Ами Страсбург и циганския деец Сали не знам какъв си мангалски да си ги вземат и да си ги отглеждат те!
6
0
emosss (преди 8 години)
Рейтинг: 224 | Одобрение: 14
Мангалите да ги заселят в безлюдни села и да се занимават само със земеделие под охрана!
6
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Циганите предупредиха ли някого, че ще строят, за да живеят на помощи от Дирекция Социални дейности към Община Варна. Медиха да си стяга чантата и да си заминава с Портних. Цял живот ли ще толерираме беззаконието и  незнанието на бездействащите органи в общината. Аз подкрепям Г-н Христов, нека гетата да бъдат развалени и тези от където са дошли да си ходят завинаги при техните ромски души.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
29
0
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Надявам се мангалоидния защитник така да разрови документите и да излезе наяве, че всъщност могат спокойно да бутнат още 100 коптора. Кметство Младост и община Варна казва ВЪН на мангалите, нарушили ЗУТ. (по избор може и да се запалите).

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама