Ексклузивно! Плевнелиев отново говори за война пред германския президент

23.06.2016 / 14:38 14

Снимка "Пик"

От тоталната омраза и жестоката война създадоха проекта за мир. Аз съм сигурен, че цялото прогресивно човечество си дава сметка за уникалността на този проект за мир, който е важен не само за страните от Европа, но и за света, посочи президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос по време на дискусия с президента на Германия Йоахим Гаук.

На въпрос към двамата президенти дали тази решимост на британците не е сигнал за това, че ЕС скоро ще се разпадне, президентът Плевнелиев заяви, че "ако се разпадне ЕС, следва война, защото след две кървави световни войни единственият извод и работеща формула и идея е как да няма повече война. Единственият начин е да има интеграция, ако няма интеграция и сътрудничество, сигурен съм, ще има война в Европа", подчерта той. Президентът на България направи и паралел между управлението на общността и семейството като посочи, че когато е трудно и тежко едно семейство се събира и стяга.

"Когато е трудно и тежко, всеки член на семейството трябва да допринесе да помогне да действа солидарно и отговорно. Аз се гордея, че точно това прави България", отбеляза той. Президентът на страната ни заяви, че в момента има 11 кризи в ЕС. Всяка една от тях е със свое развитие, пише "Пик".
Според него едно от най-добрите неща, което е измислило човечеството е Европейският съюз. Това се вижда най-добре на Балканите, каза още той и даде за пример Сърбия и Косово, които според него е нямало да бъдат там, където са сега, ако го е нямало двигателят на европейската интеграция.


"Да не мислите, че вече 20 години на Балканите ние щеше да имаме мир, ако не беше перспективата пред европейското членство на всяка една от държавите-членки. Ако вие искате да просперирате. Ако искаме на Балканите да има работни места, единственото, което трябва да направим е да заздравим основите на ЕС и той да обхване всички държави членки, защото само тогава ще има мир, общи правила, ценности и само тогава ще дойдат големите стратегически инвеститори. Плевнелиев добави и че иска едни и същи норми на ценности, правила за всички държави, за да има мир.
"Всяка криза, всяка война започва тогава, когато някоя страна наруши върховенството на закона и човешките права. ЕС има мисия в подкрепата на върховенството на закона и човешките права, допълни той. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
USA (преди 4 години)
Рейтинг: 1334 | Одобрение: -551
Да,Бай Тошо,това не е оня НИКИ!Оня НИКИ,ще го познеш,по малоумните коментари,написани с главни букви и платени с рубли!И по любовта му към белия пудел!Тоя НИКИ е някакъв друг НИКИ-мъчи се,да разбутва гнездото на осите!
24
2
Blue hills (преди 4 години)
Рейтинг: 28990 | Одобрение: 12775
Айде да идват тез избори и да се маха, че ми писна да се срамувам от приказките му! Баси идиота!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама