Ексклузивно! Шофьорът на автобуса пред Нова: "Чувствам се виновен, не можах да спася хората". Ето как е станал инцидента

13.04.2018 / 19:07 22

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ОГРОМНАТА ТРАГЕДИЯ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ"

За цялата драма разказва през сълзи шофьорът на автобуса -ковчег директно от болничното легло. Той е 33 -годишен с 14 години опит зад волана, става ясно от репортажа. По думите му не е имало време за реакция, автобусът моментално се е наклонил от удара с автомобила. 

"Днес се качвам от Сливен, първи курс след почивката и ето...Просто не знам тоя удар как стана и как ни преобърна. Спомням си абсолътно всичко. Просто си карах по магистралата, дясна лента. Поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва - мисля, че беше "Рено меган" и си отправих погледа напред и чакам да мине. В тоя момент поглеждам назад, тя прави някакъв неясен завой и ме удря в средата на автобуса. Като удари в средата, автобусът се надигна. Дръпнах на ляво , но автобусът беше неуправляем, няма как на две гуми да тръгне наобратно.

Той беше вече вдигнат. Нямаше спирачен път. Явно като съм дал наляво и се е обърнал автобусът. Почнахме да блъскаме предното стъкло, да вадим пътниците, някои излязоха през люковете. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако бяха ги сложили, щяха да си останат на седалките пътниците. Имаше затиснати хора, вързахме автобуса с колани, дърпахме, но просто нямаше шанс. В тоя момент мина кран, можеше да ни помогне , да повдигне лека да извадим хората. Мина си, замина и не спря човекът. Значи има и безчувствени хора. 

Момичето от колата беше младо, беше в шок, говорихме, тя плачеше, каза: "Аз съм виновна, аз ви ударих!" Нямаше драскотина. Тръгнало да ме изпреварва момичето, чула шум от предна лява гума, обърнала се да намали касетофона, за да чуе шума по-добре, и станал сблъсъкът...Не съм се движил с повече от 90 км, каквото можах, направих, чувствам се виновен, защото аз ги возих тия хора, не можах да ги спася", каза шофьорът, който е без опасност за живота.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
0
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
От изнесеното в медиите, моето мнение е, че шофьора на автобуса няма вина. Момичето с реното е сгафило, но едва ли от прекомерно самочувствие на пътя, особено с този автомобил. Както се казва - Като се обърне колата - пътища много ... Жалко за загиналите и пострадалите.
3
3
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Преди три години блъснах язовец на магистралата, със скорост около 110. След удара освободих педала на газта, стиснах здраво волана и натиснах спирачка едва след като колата се "укроти". Ако бях завъртял нанякъде волана, или бях натиснал спирачка, щях да съм нейде в полето по таван може би! Това, за тези, които си мислят, че малка кола не може да извади от равновесие голям автобус!
3
2
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
БАЙ ХОЙ! Ако автобуса наистина за момент е останал на две колела, най-правилната реакция е, да не върти волана наникъде! Всичко става много бързо, особено с голяма скорост. Едва ли изненадан с внезапен удар водач, може да реагира "второсигнално"! Поднасял съм се(без произшествие). Реагирах правилно. Но това осъзнах чак когато спрях и се успокоих. Става интуитивно, в моя слу
11
4
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Сисе, на магистралата това и е предназначението. Да спомага за по-бързо придвижване без насрещно движение. Нормално е автобус, движещ се с 90км/ч, да бъде изпреварен от лека кола, дори водачът да не бърза чак толкова. Станал е накакъв фал, разконцентрирала се е за миг ... Имаше един такъв лозУнг навремето: "Секунда невнимание - цял живот страдание". ...... Анти! Напълно възможно е!
17
0
сладур (преди 4 години)
Рейтинг: 758 | Одобрение: 378
ПОРЕДНАТА ТРАГЕДИЯ! НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАК ТОЗИ ШОФЬОР ЩЕ ЖИВЕЕ С ТАЗИ ДРАМА ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ.СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама