Ексклузивно! Тотален блокаж! Сайтовете на ЦИК, МВР, СДВР и ГРАО се сринаха!

25.10.2015 / 12:29 4

Сайтовете на Централната избирателна комисия, на Министерство на вътрешнтие работите, СДВР и на ГРАО се сринаха, предаде "Пик".

Cik.bg не работи вече няколко часа . При опит за влизане в него се зарежда кеширано копие, според което остават 1 ден и 14 часа до изборите. От време на време все пак се показва и актуалната версия на сайта, която дава реалното време до края на изборния ден.

В деня на референдума за електронно гласуване, ако искате да проверите къде можете да упражните правото си на вот и опитате да отворите сайта grao.bg, той също не зарежда. Паднала е и страницата на МВР - mvr.bg, където се проверява за нарушения в изборния ден.

Все още няма информация дали това е вследствие на целенасочена атака. Сайтът на МВнР , който дава информация за вота в чужбина, работи.

"Има срив в цялата интернет мрежа и в тази връзка има забавяне," коментира по БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев. Той отказа да каже дали проблемът е вследствие на кибер атака.

На много места има безобразия. В Обзор например секциите са блокирани от над 200 човека, което пречи на гласуването.

Очаквайте подробности."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Az (преди 4 години)
Рейтинг: 338 | Одобрение: 88
Мдам, вече не функционира Ухилен Но в 11:30 си функционираше перфектно, защото чрез него си проверих секцията.
4
1
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
DDoS again??? Когато решат да плащат на IT специалисти, а не на директори от незнайни дирекции по няколко хиляди, ще получат качествен продукт. За толкова пари - толкова. Сега, отговорните лица тези държавни структури да излязат и да си признаят, че са пипали нищо по сигурността години. ПОСЛЕ ДА ГИ ГЛОБЯТ ЗА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!
0
1
Az (преди 4 години)
Рейтинг: 338 | Одобрение: 88
Пълни глупости! Сайтът на ГРАО си функционираше перфектно!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама