Екскурзоводи искат създаване на туристическа полиция в България

26.02.2020 / 18:30 1

Екскурзоводи от Варна и страната отново настояват за създаване на туристическа полиция. Причината е нелоялната конкуренция в бранша. Те искат по-строг контрол от страна на институциите, за да се преустанови дейността на нелицензираните гидове, които вредят на имиджа на страната ни като туристическа дестинация.


За изпълнението на Наредбата за дейността на екскурозводите отговаря Комисията за защита на потребителите. Според бранша, обаче, контролът е неефективен.

Катя Калоянова, екскурзовод: В момента контролът е вменен на Комисията за защита на потребителите, която няма ресурса да се занимава със защита на екскурзоводите. Ние искаме нашата професия да е регулирана т.е. не всеки да може да работи като екскурзовод.

През последните години все по-малко млади хора избират професията на екскурзовода. А това е сериозен проблем, казват специалистите.

Християн Облаков, екскурзовод: Сезонният характер на заетостта в тази дейност и оттам респективно се събужда едно притеснение у младия човек дали той може да инвестира своето време и усилия в тази професия. 

От Съюза на екскурзоводите настояват още да бъде подобрена инфраструктурата до културно-историческите обекти у нас и да се поставят указателни табели с разбираеми за туристите надписи. Те искат също по-добра реклама на страната ни като туристическа дестинация."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 30120 | Одобрение: 4715
Не се тревожете,сезон няма да има,заради вируса,колкото и да не ми се иска.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама