Експерт: 1100 лева ще са нужни за отоплението на апартамент от 75 квадрата през цялата зима

21.11.2023 / 17:14 0

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Няма да има някаква голяма разлика в сметките за отопление спрямо миналия сезон, освен ако тази зима не е много по-студена от миналия, но засега не се очертава такава перспектива. Така че сметките ще са горе-долу колкото през миналата година, дори що се отнася до газа, при тях дори ще има дори намаление на цената.

Това каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв Людмил Костадинов, главен експерт в Агенция за устойчиво енергийно развитие.

Апартаментите, които са крайни в една много фамилна голяма сграда или на горните етажи, могат да имат до два пъти по-голямо потребление на енергия от тези, които са по средата между тях, тъй като те в някаква степен служат за изолация на крайните апартаменти. Така че там може да бъдат много големи разликите, добави той.

Като цяло обаче не трябва да има много голяма разлика с миналата година. Един 75 квадрата апартамент, колкото горе-долу е средния в България, който е и сравнително добре изолиран, за него би трябвало да са необходими около 1100 лева в отоплителния сезон за парно и топла вода, каза още Костадинов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама