Експерт: Червеното вино е най-лошият алкохол за кожата и претоварва черния дроб

26.04.2018 / 18:29 7

Снимка Булфото, архив

Според експерта д-р Изабел Шакар червеното вино е най-лошият алкохол за кожата на лицето на дамите, особено ако страдат от розацея, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Алкохолът действа съдоразширително. Поради тази причина лицето допълнително се зачервява и подпухва. Захарта в червеното вино претоварва черния дроб. Той от своя страна или я превръща в мазнини, или я изпраща отново в кръвообращението. Същото важи и за коктейлите, съдържащи много захар. В тях много често се смесват сиропи и плодови сокове, които се отразяват твърде зле на кожата. Коктейлите могат да предизвикат повреждане на тургора и появата на акне.

Според д-р Шакал, за да имат хубаво лице, дамите трябва да избягват употребата на бира, уиски и ром. А за идеална кожа е най-добре въобще да не се докосват до алкохол.

А ако все пак решат да изпият по някоя и друга чашка, трябва да залагат на възможно най-чистите спиртни напитки. Те не съдържат вредни добавки и се придвижват най-бързо в организма, като предизвикват по-малко поражения на клетките.


 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 6 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Гроздова казанджийска - чист алкохол ...? Алкохола ли ти стопи мозъка, или толкова ти са умствените способности, якошиба?
5
4
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 394213 | Одобрение: 67293
Само и вижте името на тая коза и може да не четете нататък......Остатъчна захар има само в неправилно протичане на ферментацията, която първо е бурна, а после тиха......Веднъж направих тая грешка, да смачкам калифорнийското каберне с 28% захарност и резултата беше плачевен.....Бавната ферментация просто не свършваше.....По принцип калифорнийското грозде е по-захарно от това в България и следващата година намалих на 24%.....Получава се и при немския ризлинг, или американския мускат.....В България има всички условия да се получи превъзходно вино и Тая коза с нейните глупости да го духа......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама