Експерт: Минете на нискокалорично меню след празниците
Консумацията на висококалорични храни подлагат на истинско изпитание организма ни. Как да се захранваме след дългия пост и какво можем да си позволим в празничното меню?
Българинът обича да си похапва. От всичко и по много, особено по празничните дни, когато идва времето на тежките маси. Яйца, козунаци, агнешко месо и куп други вкусотии са традиционните храни на великденската трапеза. Прекомерната им консумация обаче подлага на изпитание храносмилателната система в организма ни, категорични са специалистите, пише novini.bg.
"Важно е да знаем, че великденските яйца се съхраняват в хладилник. А консумацията им трябва да се прави не по-дълго от 5 дни след сваряването им. Преяждането с храни като козунаци, съдържащи технологични добавки, може да доведе до алергични реакции и проблеми в храносмилателната система. Особено чувствителни към тях са децата", коментира диетологът проф. Донка Байкова.
Не е препоръчително след празничните дни рязко да се преминава към строги диети. Затова специалистите препоръчват да консумираме нискокалорично меню.
"За влизане във форма и повишаване на тонуса ни е препоръчително и повече движение, разходки или физически упражнения", допълва проф. Байкова.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!