Експерт: Шансът да бъдат спасени туристите от издирваната подводница е малък

21.06.2023 / 09:30 1

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Инженер д-р Илия Щирков не е оптимист за живота на туристите от издирваната подводница, която отиваше към отломките на „Титаник“.

„Дали има шанс да бъдат спасени, трудно ми е да кажа, но трябва да го кажа, че шансът е минимален, тъй като все още подводницата не е локализирана. А след като се локализира, започва една сложна операция по нейното изваждане, тъй като явно тя не може да изплува самостоятелно“, заяви за Нова Тв Щирков.

„Самолет търси продводницата, тъй като с хората в нея не може да комуникира. Защо не може да се комуникира, може да са няколко причините. Например, ако има проблем в енергетичната основа, която е в акумулатора, ако има някакво гигантско късо съединение вътре или пък има пожар, което също е възможно. Това унищожава възможността да се използва и ултразвукова връзка, с която те обикновено правят радио връзка“, допълни инж. Щирков. 

„Там е вечен студ и температурата на водата не се променя. Що се отнася до храната и за кислорода, всяка подводница има тъй наречения авариен запас. Значи освен кислород, тя трябва да има и специален химикал, който поглъща въглеродния окис. Това е същия ресурс като кислорода, обикновено единият ресурс свършва по-рано, така че ние не знаем дали те ще загинат от липса на кислород или отравяне от въглероден окис. Но имайте предвид, че седем процента въглероден окис във въздуха е смъртоносен“, добави Илия Щирков.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Радостин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 134881 | Одобрение: 5601
Парите си можеха да дадат за по-полезни неща. Милиони по света гладуват, що не помогнат на тя?
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама