Експерт: Труповете от блока във Варна са на парчета, не могат да се идентифицират

14.01.2020 / 10:00 0

От пораженията върху блока във Варна е очевидно, че става въпрос за сериозен взрив, вълната е била мощна. Това обяви в предаването "Тази сутрин" по bTV експертът по сигурност проф. Николай Радулов, пише Varna24.bg.


"Очевидно е, че е мощна взривната вълна. Тук и дума не може да става за палеж. Това е взрив, но единственият въпрос е дали става дума за самоделно взривно устройство, взривено по непредпазливост или за умисъл от страна на този мъж, който се издирва. Ставало е дума тук за домашно насилие, ще видите, че вероятно ще установим многократно подавани жалби в полицията от жената, с която е съжителствал.

Ние не знаем дали тя е потърпевшата, не знаем чии са труповете. Фактът, че ден по-късно не се знае чии са труповете говори за силата на взрива. Те са на парчета, така че не могат да се идентифицират. ДНК анализът може да докаже нещо, ако е имало взети преди това ДНК проби. Това може да покаже някакво родство на някой, който е жив, роднина на жертвите. Това е труден процес. Според мен това е поредният случай, в който е сигнализирано, сигнализирано и никой не е взел мерки и ето го крайния резултат. Друг е въпросът, след като е бил дисциплинарно уволнен е бил наблюдаван. По същия начин се е разделил и с Министерство на отбраната. Това е лице, което по принцип би трябвало да бъде по някакъв начин под око най-малко на районните полицаи.

Имаме основания да предполагаме, че тоя взрив не е случайност, а е преднамерено случило се. Друг е въпросът дали лицето се е самоубило или е решило да изчезне по възможно най-ефектния начин. При всички случаи става въпрос за взрив, а не за нещо случайно. Пожарникарите още в началото казаха, че е имало газови бутилки, но те са цели", каза Радулов. 

По информация на окръжният прокурор на града Красимир Конов тепърва ще се изяснява дали става въпрос за непредпазливост или умишлени действия."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама