Експерти: Колите с неизправни газови уредби – бомби със закъснител

21.09.2019 / 08:31 5

От асоциацията на автогаз сервизите настояват за законови промени

Автомобилите с неизправни газови уредби са като движещи се бомби със закъснител на пътя, казват експерти от бранша. Предупреждават, че без бързи промени в закона, инциденти като този с взривената кола на бензиностанция в Добрич, ще продължат. При взрива на газовата бутилка преди дни загина жена, а друга беше ранена.

От асоциацията на автогаз сервизите настояват срокът за регистрация на газови уредби на автомобили да се намали максимално. А шофьорите да са длъжни да информират КАТ до месец след монтирането й.

Една газова бутилка има между 5 и 7 години срок на годност, обясни Александър Бъчваров, собственик на автосервиз. Той не съветва шофьорите да купуват втора ръка от интернет.

„Много е важен техническият преглед. Да се преглеждат обстойно нещата- дали има изпускане и течове от редуктора, дали съединенията, през които минава газта са в достатъчно добро състояние. Бутилките трябва да се сменят периодично”, обясни Александър Бъчваров."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
зрител (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1100 | Одобрение: 280
най добрата кола е тази на газ всичко друто са печки,замърсители и димящи бракми
3
19
Mercenary (преди 8 месеца)
Рейтинг: 44843 | Одобрение: 10153
Кола с газово пропан-бутан, без пари ако ми я дават, първото което ще направя е, да я дам за скрап!
9
2
Ман40 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4590 | Одобрение: 1300
Нали УЖ "пистолета" за зареждане на метан не става за бутилките за пропан-бутан? Как така са паснали накрайниците, та да зарежда метан в бутилка за пропан? Това зареждащия не го ли вижда и знае? Кой, кой е причината и виновния?
RB
5
7
ДИВАКА (преди 8 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
ЗА ТОВА СА ПРАВИ ОТ АСОЦИАЦИЯТА..КОЙТО СИ ПУСКА БРАДА ,ДА СИ ИМА И ГРЕБЕНЧЕ..ИНАК МОЖЕ ДА ПОСТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА.. Изплезване:devil:Ухилен АЗ СИ КАРАМ НА БЕНЗИН ..ПО -СКЪПО,НО ПО СИГУРНО..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама