Експерти скочиха един срещу друг в ефира на Нова тв заради руския газ

23.08.2022 / 08:10 3

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Нова тв

Единственото притеснение на служебния кабинет и кризисния щаб по отношение на "Газпром" е, че компанията може изобщо да не иска да преговаря с нас. 

Това коментира пред Нова тв Ваня Григорова, икономист, КТ Подкрепа. 

Второ, представителите на правителството казаха, че ще продължат преговорите за азерски газ, но трябва да знаем, че достъпните слотове за втечнения газ ще бъдат достъпни от 2023 г. Към момента такива няма и затова не бяха взети всички танкери. А от 2023 г. те ще участват в тези търгове за слотове, посочи тя. 

Разширеният капацитет за газа вече е закупен. Това не е хляб, който излиза от фурната и ти отиваш и си купуваш един. Този газ вече е закупен от други държави. Това правителство предното е спало три месеца, за да може сега да дойде да каже защо не сме намерили слотове, посочи Григорова. 

Това е лъжа. Вчера гръцкия премиер опроверга това твърдение, г-жо Григорова. Той каза, че слотове има, че редовното правителство е работило по въпроса и че в момента служебното правителство изтървава нарочно всички възможности. Кому да вярвам? На служебния кабинет, който още от първия ден лъже по въпроса. Нали видяхме в репортажите отскоро как стоят представители на кабинета до гръцката връзка и казват, че няма газ, а уредите отчитат 40 бара, коментира икономистът Георги Ганев.

Това е толкова профанско, отвърна му Григорова. 

Единственото решение без никакви рискове е никакви отношения с Газпром, категоричен е икономистът. 

Не забравяйте, че в момента се води война срещу европейската цивилизация, покочи Ганев. В отговор Григорова прихна да се смее. 

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
2134 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1432 | Одобрение: 292
"и казват, че няма газ, а уредите отчитат 40 бара, коментира икономистът Георги Ганев."  Те уредите отчитат налягането колко бара е ,но не отчитат какво има в тръбата .Ама така е като "икономист" коментира технически неща .
1
1
roskata28 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7055 | Одобрение: 2135
А тази комунистическа държанка ли е "експерт"? Тази същата кокошка, която е и против частните пенсионни фондове и против частните пощенски оператори, защото, разбираш ли, държавните били по-добри? 
4
2
ПраБългарин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
Тоя не къпания какъв експерт може да е УхиленУхилен Колкото Тошко Африкански е експерт, толкова и този нечистоплътен образ е икономист експерт...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама