Елена Йончева: В началото на октомври Европарламента ще обсъжда България, не трябва да бъдем наказвани заради Борисов

11.09.2020 / 08:43 13

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър bTV

От 4 до 6 октомври в Европейския парламент в пленарната зала ще има дебат за върховенството на закона в България. Такива дебати се правят за страни в тежко положение, това съобщи в ефира на bTV евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева.

Йончева подчерта, че работи за приемането за резолюция след този дебат. По нейни думи това може да доведе до санкции и спиране на еврофондовете. „Българите не трябва да бъдем наказвани заради Борисов, затова той трябва да подаде оставка“, коментира евродепутатът.

Елена Йончева каза също, че отношението към България и управлението ѝ в ЕП е променено. Евродепутатите не са доволни от отговорите на представителите на българското правителството и са изпратили писмени въпроси. Много добре знаят в Брюксел какъв е Борисов, но ЕНП мълчат, коментира Йончева.

Тя каза също, че Бойко Борисов се страхува от аферата в Барселона, защото може да се разследва на европейско ниво.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Partizanin (преди 1 месец)
Рейтинг: 27052 | Одобрение: 6927
Виж сега, арменче, може да се обиждаме тук от време на време, но това не е от значение, а че вечно спориш - така е. Обясних ти го като човек да го знаеш, дали за обща култура, дали може да ти се наложи, дали по друг повод. Повтарям ти го пак: Финансирането по програма "Х"  от еврофондовете НЯМА НИЩО ОБЩО с обществена поръчка. Обществената поръчка е съвсем друго нещо, когато има изпълнение на нещо към държавата - доставка, строителство и т.н. се наема фирма "Х" за нейното изпълнение и там вече си има условия. А тук - те финансират с част от дадена сума която се полага по закон отпускана от ЕС за гражданите на България, за развитието, за конкурентноспособност и т.н. Към ИАРА не съм, да ти отговоря на това което питаш. Нямам нищо общо с ИАРА по повод финансирането, няма и как да имам. ИАРА е вътрешна държавна агенция за рибарството и аквакултурите която отговаря за съвсем други неща - не за еврофондовете и проектите. С ИАРА имам взимане даване в до някаква степен, но след това - по местните закони.  Ние кандидатствахме през една от фирмите които се занимават с разпределянето на средствата, но тъй като проекта наистина беше добре изготвен (сестра ми го изготви, че разбира от тез' неща), за да не могат да ни извиват ръцете, за всеки случай го пуснахме с "Копие До...." една от институциите в Брюксел която разпределя средства по програми. Та ако започнат да ни извиват ръцете с цел да искат нещо под масата, да задам въпроса: "Защо брюкселската институция намира проекта ни за добър и го одобрява, а посредниците шикалкавят?". И така, общо взето това. За схеми за които говориш и както казах - могат да се правят. Ниша за спестяване на пари - също има, но както и това казах - не е незаконно и забранено. Засега проектчето си върви по мед и масло, само дет' преди време направиха един ВЕЦ по течението, и освен на мен, ебава майката и на няколко села, на цялата река надолу, на биоразнообразието и на какво ли още не. Например, навремето в реката беше пълно с раци, сега няма никакви.... къде отидоха - не знам. Ако искаш да питаш нещо - питай. Колкото до проекта, той е с цел отглеждане и развъждане на есетрови риби. И продажба разбира се, нал' пари трябва да се изкарат. По принцип, за кеф пускам и по някоя друга рибка в реката - да има. P.S. Подкуп не съм давал, че ме пита, да ти отговоря. Иначе ми е искан, на местно/областно ниво, по повод документацията която ми трябваше за разрешителните. А пък аз съм човек на двете крайности и директно му обяснявам на искащият как стоят нещата, давай куме право в очите, че не си заслужава да ми прай мръсно и да ме стопира. Ще ме вкара в беля, не търпя такива мизерници.  Дал съм впоследствие някоя друга риба, но не като подкуп, а от сърце, на местния кмет, тъй, за кеф, щот' е човек с главно Ч. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
2
0
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18860 | Одобрение: -5410
Добре, не всеки проект се води обществена поръчка, но си е финансирано от държавата под някаква форма, чрез дадено министерство. Машини, тухли, аквакултури, нямат нищо общо, просто казвам, че имаше изискване машините да са от ес. Да си ме чул да говоря нещо на тема рибарство и аквакултури?? Няма и да ме чуеш, защото не съм запознат, а и да попитам, ти не си ли към министерството на земеделието или ИАРА? Аз не съм консултант по евро програми, просто споделям опита си и това през което съм минал, а ти ми казваш не е така. Не знам какви резултати се искат, не знам и какви инвестиции се раздават, знам това, което засяга моята дейност, а и нямам време да разбирам от всичко. Имам земеделска земя около Балчик на едно място 30 декара, на друго 20, давам ги под аренда, защото нямам представа какво да ги правя. До Варна имам имот с 4 декара много плодородна почва, мислих да правя оранжерии и фотоволтаици до 30кв за лично ползване или овощна градина, но не ми остава време да влизам в тази материя. Когато спечели проекта давал ли си подкуп?
1
0
Partizanin (преди 1 месец)
Рейтинг: 27052 | Одобрение: 6927
"Всеки европроект е обществена поръчка, сключваш договор с някое от министерствата и ти дават парите.Усмивка  Ти наистина си тъп на гъз. Не ми се слуша тъпотията ти. Освен това със сестра ми кандидатствахме преди години и ни финансираха по европроект. Имаш договори с на баба си задника. Обществена поръчка също е на баба ти задника. Това са финансирания от ЕС за малкия и средния бизнес. При едрия малко по по-друг начин стоят нещата. В засимост от проекта и за какво се отнася, може да е със 100% финансиране по програмата или с участие. Нашият беше с участие, по програма "Рибарство и аквакултури" в раздел "финансиране за стартиращ бизнес".  Пари при изпълнението се спестяват, както и казах в предния коментар. Ниша за измама също има. Но ако тръгна да правя измама в нашият случай - това би означавало да вървим срещу себе си, щото лични средства сме вложили. Това е излишно. Пък и ние не сме го правили с цел източване на средства и измама. Договори нямаме с никого. Отново, както казах в другия си коментар - другата страна, тази която ни финансира, я интересува крайният резултат, функционира или не този проект за който ни дала пари. Не я интересува чие производство са тръбите които съм положил, нито откъде съм купил есетровия зарибителен материал, нито откъде е дървесината за беседките и къта за отдих. Само крайният резултат и нищо друго - така ли е както сме представили по проект или не е така. А ти си тъп гъз който вечно спори, някакъв уникален прост задклавиатурен философ. Аз с такива идиоти нямам намерение да влизам в спор. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
0
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18860 | Одобрение: -5410
кирливане, не знам арменски циганин ли съм, но ти си по тъп и от български мангал. Давам пример за програмата "Конкурентно способност", а ти си толкова тъп, че не схвана тънката част на това което казах, а тя важи за всички видове проекти. Всеки европроект е обществена поръчка, сключваш договор с някое от министерствата и ти дават парите. Много лалаш моето момче, ама не си наясно и за машините, задължително е да са от ЕС или ако фирмата е извън ЕС, да има регистриран, официален представител в ЕС. А сега за тънката част, щото си будала, пак аз, трябва да ти отварям очите арменския циганин, дето ще ти навре в гъза всичките тухли от къщата за гости. Ако пиша в проекта, че къщата за гости струва 100 000лв, а тя ми излезе 50 000лв?? Ще приема ли гости или няма да приема според теб? Ти 50 000лв знаеш ли за колко години, ще ги вадиш от тази къща?? Крайния резултат е, че лалаш без покритие, изказваш неща не от опит, а от четене на статии. А това,че трябвало да имаш връзки в министерството или проверяващите са стари лаври, от тройната коалиция, както и с разрешенията за строеж, преди Бойко, трябваше да имаш връзки, но ти и за това нямаш представа, ама мен какво ме вълнува, какво знаеш ти.
0
0
Partizanin (преди 1 месец)
Рейтинг: 27052 | Одобрение: 6927
Усмивка  Тоз' прост арменски циганин все на умен се прави. Ти, арменски циганино, колкото си искаш схеми можеш да си драскаш на лист хартия и сметки БЕЗ кръчмар да си правиш. Но!? Но БЕЗ човек в министерство "Х" който отговаря за европроектите и финансирането - ще си изтриеш задника със схемите си. Също така, така си обяснил "умната" си схема, че омешал обществена поръчка с европроект. А двете са различни неща. Никой от отговорните за еврофондовете не го интересува машината ти китайска ли е, немска ли е, виетнамска ли..... а го интересува крайният резултат и предназначението. При европроектите за ЧАСТНИ лица НЯМА условията които описваш. Затова казах, че намесваш УСЛОВИЯ за обществените поръчки. Усмивка  Като гледам колко ти е акълеца, пробваш ли се на схема, ще те хванат още преди да си получил парите. Дори с нещата не си наясно, ама иначе схеми "правиш". Какво да ти обяснявам, ти си умник, схемаджия. Пример: Ще правиш къща за гости. Тези които ти отпускат парите не ги интересува с какви тухли ще строиш. От Гърция ли ще ги купиш, от Франция ли, от Занзибар ли. Така или иначе те също правят ценообразуване. Не ги мисли за толко глупави. Пък ти си спестявай при строителството пари колкото искаш - не е нито незаконно, нито забранено. Ако щеш и с втора употреба тухли строи. Интересува ги крайният резултат и предназначението - има ли гости в тази къща, няма ли.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 161665 | Одобрение: 7545
ПРА.... не съм чат на разни игри, схеми и номера....само знам, че българинът е голям майстор на лява ръка, десен джоб....Но съм съгласен, че китайските и турските стоки не струват....Хората ги купуват, защото нямат пари и не ги обвинявам....всеки знае себе си....! А дискутирането на тази тема е излишно и безсмислено.....такива са нещата....!! Стигнахме до там, че за да си купиш уредба, или телевизор оригинално произведени в Корея, или Япония вече е почти невъзможно.....А качествена българска стока....забрави....! Има един виц : Японски преводач си подал оствката, след като не успял да преведе от български : Какво правиш ?....Нищо, работя......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18860 | Одобрение: -5410
А пита ли ги, случайно да са давали подкуп на Бойко? УхиленУхиленУхилен Така стават нещата по принцип, и преди съм го писал, всеки може да си направи схема с европроект. Ето още една схема. Например: имаш някаква дейност, но ти трябват нови машини уж да правиш по големи обеми, да пестиш енергия и ръчен труд. Проекта е за 500 000лв, ако купиш немски машини даваш цялата сума, но, ако купиш Китайски, цената пада на 250 000лв, за сметка на качеството, но пък и 250 000 може да ти влязат чисти в джоба. Този, които иска наистина да развива бизнеса, ще купи немски хубави машини и ще работи яко, а тези дето много не им е сигурна работата, може да си направят схема, така или иначе няма много оборот и печалба, що да не изкарат някой лев с далавера. Залагам цените на немската оферта в проекта 500 000лв, след това казвам на Китаеца, да ми даде оферта с по ниска цена от немската, например 490 000лв, казвам да сложи гаранция не 2 години като на немските, а гаранция за 5 години и на търга познай коя оферта ще бъде избрана от мен? Тази с по ниска цена и по дълга гаранция. Някой ако ме пита, защо избра китайските, а не избра немската, ще кажа в условията пише, ниска цена и дълга гаранция, ето китайците го имат. Плащам 490 000лв на китайците, от там вадим за тях 250 000лв и остават за мен 240 000лв. За да ги извадят от фирмата и да ми ги дадат, плащат 15 % данък и за мен остава около 200 000 лв чисти пари(но черни пари, защото не мога да им докажа произхода) Накрая хем имам машини средна хубост, хем пари на джоб, а Бойко и който и да е няма хабер от тези неща, няма и как да го докажат, защото всичко е законно. 
0
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 161665 | Одобрение: 7545
ПРА....бил съм в хотел, построен с европари от софиянец точно на разклона за Ягодинската пещера и Дяволското гърло....Бил съм в хотелче пак построено с европари от помак в Сърница/до Доспат/.....Говорим си с помака и той каза, че има още 2 къщи за гости с европари и защо да не вземе, като му дават....Имало изисквания, документи и като отговаряш на условията - получаваш.....Нещо като получаване на помощи за производители като тебе, или фермери.....В случая с Йончева има статии, които я плюят, но и такива, в които се обяснява, че вече нещата са проверени от прокуратурата и проблемът е изчистен.....Нарушение бихме имали, ако къщите не се дават под наем, а някой от тези там нейни роднини живее, а за това трябват доказателства.....не че се явявам неин защитник, но има едно НО.....Доста нарушения се появиха и с къщи за гости и с пари за измислени фермери, та застъпвам позицията : нека ги разследват и накажат, ако е вярно.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 15885 | Одобрение: 3465
Гругарко!!! Вие с приятелчето ти като крадохте защо си траехте и гадната ви комунистическа зган.Ами нали гробарите са ви роднини,колеги и заедно делите ограбеното от народа и европа.Намерил кой да се оплаква,че спрът парите,ами да ги спрът.Те и така не достигат до хората.Работим ,работим , а заплатите ни стават по малка,а вашите все по високи ,а не правите нищо.
3
0
Partizanin (преди 1 месец)
Рейтинг: 27052 | Одобрение: 6927
Той не е албанец, а е арменски мангал. Имаше един шиптър (Нексуса) който крякаше като него, но вече го няма. И той се надуваше като арменското циганче, бил IT специалист, колко умен бил, колко голяма заплата получавал и т.н. други глупости..... накрая влезе в новините на същата тази медия в която драскаше глупостите си - прибраха го кражби и притежание на наркотици. Онзи Гошко (Loshia) и арменското циганче ще имат същата съдба. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
4
1
Tито (преди 1 месец)
Рейтинг: 15840 | Одобрение: 2065
Ей, боклук, ПраАлбански.....марш да метеш улиците
0
5
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18860 | Одобрение: -5410
А ти каза ли им за измамите с къщите за гости на ебача ти и на баща му?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама