Емил Джасим "взриви" нета и накара българите да скочат: "Българите са поробили Османската империя"

29.01.2016 / 12:23 51

Помните ли Емил Джасим? Той отново изпълзя!

Това е скандално известния и изгонен от НГДЕК Емил Джасим.  Джасим е бивш учител от НГДЕК, но е напуснал след скандали, пише ovarna.bg.

Сега се подвизава като програмен директор на Център за образователни инициaтиви.

 Джасим е известен с отричането на баташкото клане , както и с репликата ,, ,,Вие българите трябва да свикнете че сте просто един от многото етноси, които живеят тук“

Ето какво казва арабския българин Джасим по повод отпадането на някои произведения от учебнците:

,,Да, никой не отрича ужаса на Батак, нито насилствените помюсюлманчвания, които са се случвали на ОПРЕДЕЛЕНИ места в ОПРЕДЕЛЕНИ периоди, нито причините за хайдутството. Но можете ли да отречете, че през 19-ти век очевидно българите търговски започват да ЗАВЛАДЯВАТ  Османската империя? Че българските абаджии от Хамбара в Цариград шият униформите за цялата османска войска?“

Разбирате ли уважаеми наследници на гордите български завоеватели. Не само не сме били клани и избивани 500 години от турците,не само сме живели мирно и щастливо с тях, но и дори ние сме тръгнали да ги завладяваме малко преди руснаците да ни осуетят коварния план. Аз лично, почти почувствах вина от този факт. Чудя се как Турция още не ни е обвинила в търговски геноцид над клетия турски еснаф проведен през 19 век от агресивните българи.

Това,  разбира се е една от многото изцепки на натурализирания арабин, който ни учи на политически коректна и съобразена с евродирективите история.

jass61-250x280Нека  видим какво казва човекът, позволил си да провежда уроци по история в ..джамия, на деня в който почитаме паметта на Апостола.

,,“Обесването на Васил Левски“ на Ботев е със сигурност издадено повече от две години след смъртта на Левски в края на 1875 година, когато така нареченото Старозагорско въстание, в което участват 16 души цифром и словом, се проваля.“

За сведение на Джасим, въстанието е много масово в селата около Стара Загора[1]. Над 800 души участват в образуваните 6 големи селски чети. Някои от четите пристигат в околностите на Стара Загора в очакване да се присъединят към въстаниците от града. Водят се тежки сражения около селата Обручище, Самуилово и Елхово. Четите на Руси Бакърджията (100-120 души) и на Стефан Чифутов (105 души), водят сражения с турците в околностите на село Елхово. Едновременно с това въстание в Шуменско иРусенско (Червеноводска въстаническа чета) действат 2 малки чети, Но за ,,историка“ Джасим, фактите не са от значение.

jass7-212x300Джасим продължава с новата незнайно от кого платена и незнайно на кого удобна версия на историята.:

,,Защото статистически, ако видим как се развива Априлското въстание, то се случва от една шепа хора, останалите са си траели, една част ги  е било страх, разбирам ги, други са имали интереси, и тях ги разбирам“

Той разбира , но ние не разбираме как може толкова нагло да се подменя историята. Фактите обаче говорят друго. ,,Шепата хора “ според историците са десетки хиляди –

Според исторически сведения жертвите на турската армия са около 70 000 души.

Още преди края на въстанието руският консул в Одрин Алексей Церетелев смята, че са разрушени около 200 села с общо население повече от 75 000 души[6]. Според историка Николай Овчаров загиналите са повече от 30 000 души.

jass-300x300,,Историка“ Емил Джасим не се свени да нарича в същото това интервю зверството в Батак-хуманитарна катастрофа причинена от забележете ,,прекомерна сила“ приложена от турската войска.

Не господин Джасим, Батак е безумно жестоко клане на жени и деца, не е ,,хуманитарна катастрофа“ а безумно зверство извършено със съдействието на прехвалената от вас турска власт. Батак е символ на една епоха на робство и насилие, и Батак ще се помни въпреки опитите ви.

Задаваме въпроса и кой стои зад Център за образователни инициaтиви /чийто програмен директор е г-н Джасим/ и как въпросната организация се финансира и от кого. Може би отговора на този въпрос ще ни даде и отговора на въпроса  ,,Кой иска да подмени българската история и защо?“

Кой има интерес от подмяна на историческите факти свързани с турското робство и кой прокарва ,,новата историческа версия“ ?

Не правим аналог, но пред очите ни все още е отрязаната глава на американския журналист, а палача му се оказа натурализиран арабин, с добро образование, роден и израсъл в Великобритания и неин гражданин.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
2
kris (преди 5 години)
Рейтинг: 222751 | Одобрение: 20146
От нашата България , како......от нашата !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
25
6
motoristka (преди 5 години)
Рейтинг: 75710 | Одобрение: 35510
Тоя дрисльо е извратен резултат от една нощ между някоя незнайна магистралка и мръсен арабуха с болен мозък...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
34
4
camellia (преди 5 години)
Рейтинг: 2849 | Одобрение: 1249
Поредния идиотизъм, на този му трябва един як бой по български и обиждане по турски и после вън от тук. Лошото е, че му се дава трибуна за идиотските изказвания. Питам се, защо му се дава тази трибуна?!?!?!?!?!
31
4
Варненка (преди 5 години)
Рейтинг: 1075 | Одобрение: 355
Не му остава много...
24
2
морският (преди 5 години)
Рейтинг: 37474 | Одобрение: 21789
Само см.рт за такива!Нинджа
64
3
Мари Хуана (преди 5 години)
Рейтинг: 10272 | Одобрение: 4717
100%-ов джихадист, като му видиш вдигнатото пръстче, плаче за отрязване....сган мръсна!
74
5
khm (преди 5 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Ей, долно влечуго, я веднага ходи се скрий под камъка, изпод който си изпълзял! Да не си посмял да се наречеш българин, пък бил той и арабски, плужек нещастен!!! Дано някой и тебе те заколи, че да си затвориш устата най-накрая!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама