Емил Коларов: Хората ги е страх да започнат работа в заведенията, защото не се знае дали след две седмици няма да затвори всичко
Редактор: Юлия Георгиева
e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg
кадър 7/8 тв
От НСИ изнесоха официална информация, че около 30% от хорота, които са работили в сферата на заведенията, са сменили в последните месеци бранша. За нас тази цифра е по-голяма. Това беше преди поредното голямо отваряне и затваряне. Сега тази бройка ще се увеличи, защото при последното отваряне едва накарахме хората да се върнат на работа след толкова месеци на лъжи.
Това коментира в ефира на 7/8 тв Емил Коларов от Сдружение ан заведенията в България.
Единствено можеше да намериш работа в заведения, където се предлага храна за вкъщи. Нощните и баровете - техните екипи бяха освободени, защото за тях нямаше работа. А тези с храната, от 40-50 човека екип можеш да оставиш 4-5, максимум десет човека да работят, защото е мит, че хората поръчват храна за вкъщи. Едва 10-15% от оборота на едно заведение са доставките за вкъщи и то ако това е разработено, посочи той.
Много колеги започнаха да работят на доставки, но бързо се отказаха, защото се видя, че пазара е много е стегнат и няма поръчки, посочи той. Няма работа, допълни той.
Идва летния сезон, но не се знае колко от колегите ще имат възможност отново да отворят и да назначат персонал, допълни Коларов.
Всички страни около нас ни изпреварват за летния сезон. То ние и срещу тях да тичаме, не можем да наваксаме. Не знам защо е така, но те пак ще оберат туристите, посочи той.
Но то и дори да успеем да съживим сезона, то няма кой да работи. Хората ги е страх да започнат при нас, защото не знаят дали като започнат работа, ще имат наистина работа след две седмици и всичко да се почне отначало, коментира Коларов.
Огнище на зараза в заведение до момента от здравните власти не е доказано. Нито веднъж. Успяха да ни изкарат някакви скали, някакви информации, че болшинството от болните хора са се заразили в заведение след 22 часа, забележете! Да ни го покажат това изследване черно на бяло. Ние едва бяхме отворили, 10 дни не бяха минали, то инкубационния период е по-дълъг, а от РЗИ казаха, че хората след 22 часа в заведение са се заразили. Ами ако се е заразил някой в 21,30 часа!? Как става това!? Да го обяснят!, коментира Коларов.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!