"Енерго про" отговори на нападките и отвори складовете си! Вътре има материали за над 13 млн лв

12.12.2014 / 19:40 8

Ръководството на “Енерго про” отвори складовете си във Варна, за да покаже, че дружеството е подготвено за зимата. Освен в морската столица компанията има големи складове в Шумен, Разград и Горна Оряховица. Освен това разполага с малки спомагателни помещения, където държи материали в още 5 населени места на територията на лицензията си, обясни шефът на дирекция “Доставки и логистика” в енергийното дружество Васил Пенев, цитиран от "Труд". 

Преди две седмици от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България (НСФЕБ) към КНСБ обявиха, че дружеството не разполага с никакви материали и при тежка зима не е подготвено да се справи. Пенев заяви, че тези твърдения са несъстоятелни. На територията на всички складове има части за над 13 млн. лв., като само за оперативна дейност и аварийност материалите са за 2.5 млн. лева.

Енергото разполага със 147 мобилни маслени трансформатора, като само във Варна те са 47. Те служат за заместител на аварирал трафопост, докато проблемът бъде отстранен. Съоръженията минимизират максимално времето, в което даден район остава без електричество при повреда, обясни Пенев. В случай на бедствия и крупни аварии за засегнатите абонати могат да бъдат осигурени 4 дизел генератора с обща мощност 2100 kW.

“Само през тази година сме провели 44 процедури по Закона за обществените поръчки за над 6 млн. лв. Знаете, че сме длъжни по закон да доставяме материалите чрез търг, така че нищо не остава скрито”, допълни Васил Пенев.

Автопаркът на “Енерго про” разполага с 926 автомобила с GPS системи. От тях 433 са високопроходими, като в Добричко е базирана и верижна машина с гребло за снегопочистване, защото там условията са тежки заради навяванията. Често отстраняването на авария през зимата се бави, защото екипите не могат да стигнат до повреденото съоръжение заради непочистен подход. Подобна снегопочистваща машина ще се купи и за Габровско.

Компанията разполага с общо 396 аварийни екипа за Североизточна България. Във Варненска област в извънработно работно време ще дежурят 12 екипа, а в самия град - 5. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ko (преди 8 години)
Рейтинг: 391 | Одобрение: 121
хаха, дружеството не било подготвено.. че то нещо в БГ има ли готово за ЗИМАТА? Колкото до сега са се справяли, толкова и тази зима ще се справят. hahaha, напълно е нормално да има охрана, все пак братята дебнат. mydy, номера просто като за снимка ли? Съмнява ме, все пак после те ще си сърбат попарата.
3
1
мун4о (преди 8 години)
Рейтинг: 150 | Одобрение: 60
празни кашони от електромери или пълни с електромери за аварийни ремонти през зимата? Големи запаси от бишоп няма по един на мрежови район!ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!
4
0
мун4о (преди 8 години)
Рейтинг: 150 | Одобрение: 60
пълна лъжа!!!
2
3
Мода Стил (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама