Ердоган: Ще подам оставка, ако докажат, че сме купували нефт от "Ислямска държава"

01.12.2015 / 00:52 3

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че е готов да си подаде оставката, ако се потвърдят обвиненията, че страната му е купувала нефт от ислямистката терористична групировка "Ислямска държава". Той нарече подобни твърдения "неморални".Ние не сме толкова безчестни, че да купуваме нефт от терористите. Ако подобни факти бъдат доказани, аз ще напусна поста си, каза той, цитиран от ТАСС и блиц."Говоря напълно директно. Ако подобни факти бъдат потвърдени, аз няма да остана на поста си. Освен това питам уважаемия Путин, ще остане ли той на своя", заяви Ердоган пред журналисти в Париж в отговор на изявленията на руското ръководство, че Турция е свързана с контрабандата на нефт от контролираните от ИД райони в Сирия с финансиране на терористите.

Той увери още веднъж присъстващите, че страната му закупува нефт само по законен начин и се бори срещу "тези, които се занимават с контрабанда".  Освен това той той спомена, че от Министерството на финансите на САЩ са съобщили, че един от тези, които купуват от "Ислямска държава" се явява гражданин на Русия и Сирия като призова руското ръководство първо да коментира този случай.

Относно отношенията с Русия, президентът заяви, че не очаква разрив на връзките с Москва и Анкара и ще действа „търпеливо, без емоции“. "Ще видим какво ще предприемат и след това ще действаме", каза Ердоган. 

Припомняме, че руският президент Владимир Путин заяви, че Турция е свалила руския военен самолет, за да защити търговията на „Ислямска държава" с петрола.
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Как ще се докаже, след като който опита изчезва, катастрофира или бива застрелван от неивестни лица.
2
0
khm (преди 4 години)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Ти така или иначе ще подадеш оставка рано или късно. Защо ми се струва, че дните ти като президент са преброени...
8
0
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
"Ако бъдат доказани" - и как??? Разкараха абсолютно всички, които бяха в състояние да го направят! Освен това Турция не е купувала нефт от идИЛ, а синът му само го и търгувал на трети страни! Никога няма да се махне тая пиявица, която дърпа държавата надолу и надолу!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама