Ердоган "успокои" Турция: "Не се притеснявайте, те си имат техните долари, ние си имаме Аллах!"...и лирата се срути още

10.08.2018 / 12:18 3

"В ход са разни кампании. Не им се поддавайте. Не забравяйте - ако те имат своите долари, ние имаме нашия народ, нашия Аллах. Здравата работим. Вижте къде бяхме преди 16 години и вижте ни сега."

Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред симпатизанти в черноморската провинция Ризе в четвcртък вечерта, пише Дневник.

Ердоган отхвърли притесненията за обезценяването на националната валута и ги определи като водене на кампании срещу страната.

Малко по-късно на световните пазари започна масово разпродаване на турски лири, а обменният курс спрямо долара слезе на рекордно ниско равнище. В петък в пиков момент обезценяването достигна 12%, след което новият курс се стабилизира около 7-8% поскъпване на долара в сравнение с четвъртък.

Ердоган неведнъж се е обявявал за противник на високите лихви, защото пречат на възгледа му, че икономиката трябва да бъде движена от евтини кредити. Инвеститорите смятат, че е пропуснат моментът централната банка да вдигне лихвите, за да охлади прегряващата турска икономика.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама