Eстетична медицина: Безплатни консултации с топ специалист от Турция

14.02.2020 / 09:30 0

На 22 февруари 2020 г. у нас ще гостува ръководителят на екипа, извършил първата 3D трансплантация на лице от жена на жена в Турция. Проф. д-р Селахатин Йозмен, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия и носител на 8 международни награди до момента, ще консултира безплатно пациенти в София. Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в отговор на многобройни запитвания от пациенти и в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Проф. д-р Селахатин Йозмен е един от най-търсените специалисти в областта на естетичната и реконструктивната хирургия в Турция, а кариерата му преминава през едни от най-добрите клиники в света. Веднага след завършване на специализацията си, той получава стипендия и в периода 2002-2003 г. работи в Cleveland Clinic Foundation в САЩ, където усъвършенства техниките си в микрохирургията и участва в изследвания със стволови клетки и приложението им при трансплантации на лице и крайници. Днес стволовите клетки се прилагат както при сложни реконструктивни намеси и трансплантации, така и за естетика, твърди специалистът. А очакванията за бъдещето са с тяхна помощ да могат да се „произвеждат“ тъкани и цели органи. „Очакването ни е в такава насока: приготвяме калъп, слагаме върху него стволови клетки и в него се развива желаният орган. А когато постигнем желаното ще можем успешно да присаждаме органи без риск от отхвърляне на организма, или почти като в ремонтна автоработилница, ще можем да вземаме от рафта необходимия орган, произведен лабораторно, без да има нужда от тъкан от жив човек или труп“,казва проф. Йозмен.

След натрупания опит в САЩ, той печели наградата EURAPS и работи в Отделението по пластична хирургия на Sahlgrenska Akademin в Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. Има ICW сертификат за лечение на рани в Германия. През 2006 г. печели първата награда на PSEF в САЩ (Plastic Surgery Educational Foundation) за изследователска работа. Към момента е носител на 8 международни и 11 национални награди. От 2014 г. работи като професор по пластична хирургия в здравните институции към Фондация „Вехби Коч“ - VKV American Hospital & Koc University Medical School.

Проф. Йозмен работи успешно както с пациенти, които се нуждаят от чисто естетични корекции, така и с такива с тежки вродени малформации, лицеви фрактури, нуждаещи се от лечение на хронични рани или от реконструктивни микрохирургични операции.

Преди всичко, трябва да се знае, че пластичната, реконструктивна и естетична хирургия не е отделение за макиаж, а много сериозно хирургично направление. Ние правим много тежки и големи по обем операции“, споделя проф. Селахатин Йозмен. Твърди, че водещо за всеки специалист трябва да бъде удовлетворението на пациента, но не на всяка цена: „Под удовлетворение на пациента не трябва да разбираме изпълнение на всяка негова прищявка. Много е важно да осигурим на пациента резултат, който след 3, 5, дори 10 години няма да го постави в трудно положение“.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Селахатин Йозмен в София 22 февруари трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.


 


 

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

 

Повече за American Hospital:

Основана през 1920 г. под ръководството на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 г. собствеността на American Hospital се прехвърля на фондация „Вехби Коч“ (VKV). До момента VKV е инвестирала повече от $300 млн. за развитието ѝ. Това допринася American Hospital да се превърне в лидер в здравния сектор в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични направления, с изключение на психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „Коч“, която също е част от фондация „Вехби Коч“.

 

*публикация

 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама