Ето къде преместиха частната автогара във Варна заради новия бул."Левски"

13.11.2017 / 11:50 7

Снимка varna24.bg

Частната автогара във Варна, която беше съборена заради строителството на бул. "Левски", действа на територията на централната автогара по бул. "Владислав Варненчик", съобщиха от там за Varna24.bg. 

Разписанието на всички линии се запазва, а повече информация може да бъде получена на място.

Припомняме, че частната автогара бе един от много обекти, съборени заради грандиозният проект. Над 200 частни имота също ще бъдат премахнати, започна разчистването на къщи в ромското гето "Максуда"  и на няколко варненски улици, премахнати бяха пазарчетата до Автогарата и това в цветния квартал на Варна. 

Във връзка със стартиране на строителните дейности в участъка от ул. "Подвис" до ул. "Девня", се въвежда временна организация за безопасност на движението в два участъка по ул. "Ян Палах".
По трасето вече се работи, каза за Varna24.bg зам.-кметът на Варна Христо Иванов.

За първия участък - от кръстовището с ул. "Подвис" до преди ул. "Зюмбюл" - организацията ще протече в два етапа. При първия лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна от съществуващото положение - две ленти в посока ул. "Прилеп" и една лента в посока "Златни пясъци". Движението към ул. "Брегалница" ще е затворено, поради необходимостта от прокопавания за ВиК комуникации. През този етап ще се изгражда и новото платно - дясно, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

При втория етап движението ще се прехвърли в изграденото ново платно на булеварда, като разминаването ще е в по една лента в посока. Участъкът е с дължина от 300м., след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към ул. "Брегалница" ще бъде прекъснат до приключване на работите в участъка.

Маршрутите, както и спирките на градския транспорт, остават непроменени за времето на строително-монтажните работи в този участък.

За втория участък - от км. 2+400.00 до км. 2+730.00 - при "Топлата вода" - няма разлика от досегашната организация на движение, тъй като СМР са в зона без изградена инфраструктура към момента. Работи се по коритото на дерето, както и се изгражда изцяло нова улица с прилежащите й пътни платна и тротоари.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
БАЙ КОР (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Както писах - място няма!!! Празното петно, което си мислиш, че е място, е в процес на изграждащ се хипермаркет!А булеварда, който отива до Стара гара, от месец и нещо е в строеж, ако не си разбрал!Нарича се Васил Левски.
1
0
Герге ле (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нямало място и било далече? На баба ти фърчилото. Има къде-къде повече място, отколкото при сегашната автогара. А тя е "само" на три километра! Като направят булеварда да стига Стара гара, пуснат адекватен градски транспорт в района и бързите влакове почнат да спират там, тогава ще има смисъл новата автогара да е там. Ама не го виждам до 2025-та, щото за Варна София пари не дава.
0
2
БАЙ КОР (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В плана за интермодалния терминал е предвидена нова гара на мястото на сегашната спирка Варна.Най-удачният вариант е, там да има и Автогара.А и сегашната не е далече.
1
1
БАЙ КОР (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Около кръговото до моста няма никакво място!!!А и там градски транспорт реално няма!Далеч е.В Пловдив само едната автогара е близо.Другата е на ПМ!
2
1
Герге ле (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В нормалните държави автогарата и жп гарата са близко една до друга при възможност. Давам пример с Пловдив, Шумен, Мездра и София. Долу до кръговото под Аспарухов мост - място бол!
4
1
ХАХО (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А селяните как ще ходят до МОЛА?
11
5
biz (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Автогара във Варна трябва да се построи до сточна ж.п. гара. Това е най - доброто място. Втора такава засега не е нужна на град и регион с намаляващо значение и население.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама