Ето къде във Варненска област няма да се учи на 12 и 13 януари

11.01.2017 / 15:12 -1

Учебният процес в училищата във Варна и областта протича с променено начало на учебния ден и продължителност на учебния час.

Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. „Всеки директор е предприел съответните административни действия, за да може учебен процес да протича съобразно зимната обстановка. В стаите е отоплено, няма сигнали за ниски температури под 18 градуса. Посещаемостта в някои училища е ниска, тъй като учениците не могат да достигнат до училище. Директорите имат указания как да процедират, за да приложат правомощията си, регламентирани в наредбата за приобщаващото образование, за да бъдат отсъствията на учениците извинени. Задължително това преминава през контакт между родителя и класния ръководител, който след това поименно представя списък на директора, за да може той със заповед да разпореди отсъствията да бъдат извинени от класните ръководители“, посочи Венцеслава Генова.

Тя допълни, че основно в региона директорите ползват правото си на три неучебни дни, като вече има издадени заповеди за училища, за които 12 и 13 януари ще бъдат неучебни дни. Това са основното училище и професионалната гимназия в село Стефан Караджа, община Вълчи дол, основното училище в село Михалич, община Вълчи дол, средното училище във Вълчи дол, професионалната гимназия и основното училище в Бяла, училището в село Старо Оряхово, община Долни чифлик. За помощното училище в село Кривня 12 януари също е неучебен ден. Със заповед на директора 12 януари е неучебен ден и за учениците, обучаващи се в Националната гимназия по хуманитарни науки във Варна. „В общините, в които не може да се достигне до сградите на училищата, директорите продължават да се възползват от правото си да обявяват неучебни дни след решение на педагогическия съвет“, каза още Венцеслава Генова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА
/FocusNewsОтвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама