Ето как могат да гласуват всички, които учат в различно от населеното място по постоянния им адрес

12.05.2019 / 19:29 5

Снимка: Нова Тв

Централната избирателна комисия (ЦИК) напомни как могат да гласуват всички, които имат право дадат своя глас, но учат в различно от населеното място, което им е по постоянен адрес, пише izbori.bg.

Учениците и студентите, редовно обучение, могат да упражнят правото си на глас в населените места, в които учат, когато те са различни от населеното място по постоянния им адрес. Те сами могат да изберат в коя секция ще гласуват. Не е нужно да подават заявления, че ще променят избирателната си секция спрямо адресната регистрация по лична карта.

В изборния ден трябва да представят на секционната избирателна комисия валидна ученическа книжка или студентска книжка със заверен семестър или уверение и да попълнят декларация по образец, предоставена от СИК, обясниха от ЦИК.

Припомняме ви, че на 26 май (неделя) България избира членовете за ЕП.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
NANSI (преди 5 години)
Рейтинг: 3386 | Одобрение: 1316
ТОВА Е САМО ЗА СТУДЕНТИТЕ. ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ ПРАВО!!!! ИНТЕРЕСНО ТУРЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ КАТО ДОЙДАТ С АВТОБУСИТЕ НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ?!?!? НО НИЕ, КРЕПОСТНИТЕ -НЯМАМЕ ПРАВА!!!!! ТОВА Е КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА...
4
5
sokcho (преди 5 години)
Рейтинг: 90 | Одобрение: 30
Човече разбрахме,че завиждаш нещо на студентите,във всеки пост едни и същи глупости.Но ти никога няма да ги стигнеш.Нито ще станеш адвокат,нито лекар. Ще си седиш у вас и ще си пиеш ракията.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама