Ето как могат да гласуват всички, които учат в различно от населеното място по постоянния им адрес

12.05.2019 / 19:29 5

Снимка: Нова Тв

Централната избирателна комисия (ЦИК) напомни как могат да гласуват всички, които имат право дадат своя глас, но учат в различно от населеното място, което им е по постоянен адрес, пише izbori.bg.

Учениците и студентите, редовно обучение, могат да упражнят правото си на глас в населените места, в които учат, когато те са различни от населеното място по постоянния им адрес. Те сами могат да изберат в коя секция ще гласуват. Не е нужно да подават заявления, че ще променят избирателната си секция спрямо адресната регистрация по лична карта.

В изборния ден трябва да представят на секционната избирателна комисия валидна ученическа книжка или студентска книжка със заверен семестър или уверение и да попълнят декларация по образец, предоставена от СИК, обясниха от ЦИК.

Припомняме ви, че на 26 май (неделя) България избира членовете за ЕП.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
NANSI (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3383 | Одобрение: 1313
ТОВА Е САМО ЗА СТУДЕНТИТЕ. ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ ПРАВО!!!! ИНТЕРЕСНО ТУРЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ КАТО ДОЙДАТ С АВТОБУСИТЕ НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ?!?!? НО НИЕ, КРЕПОСТНИТЕ -НЯМАМЕ ПРАВА!!!!! ТОВА Е КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА...
4
5
sokcho (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90 | Одобрение: 30
Човече разбрахме,че завиждаш нещо на студентите,във всеки пост едни и същи глупости.Но ти никога няма да ги стигнеш.Нито ще станеш адвокат,нито лекар. Ще си седиш у вас и ще си пиеш ракията.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама