Ето колко струва пробивът на “Сливница”

04.11.2018 / 15:08 15

Снимка Община Варна

От вчера бе въведен в експлоатация пробива на бул. “Сливница”. Стана ясно обаче, че официалното откриване на пътната отсечка ще е на по-късен етап. Продължението на бул. “Сливница” трябва да облекчи трафика и овладее задръстванията, както и да осигури бърз достъп до АМ “Хемус“. Новото трасе започва от бул. “Ян Хунияди” под парк-музей “Владислав Варненчик“ и ще стигне до ул. “Атанас Москов”, където вече е изградено кръгово кръстовище. Общата дължина на новия участък от булеварда е 536 м., пише novavarna.net. 

Бул.”Сливница” е разположен радиално и свързва най-източната част с най-западната точка на града. Предвижда се в новият участък, с цел повишаване безопасността на движение, артерията да се изгради с две платна, всяко с по две ленти, както и с разделителна ивица. Варненци обаче коментират в социалната мрежа, че е по-разумно по трасето да бъде оставено пространство за паркиране за сметка на твърде широката разделителна ивица. По трасето на булеварда се предвиждаше да има ново улично осветление – съвременно с LED осветители, велоалейна мрежа, пешеходни трасета.

Продължението на бул. “Сливница” беше започнато с идеята да облекчи трафика и овладее задръстванията, както и да осигури бърз достъп до АМ “Хемус“. Новото трасе започва от бул. “Ян Хунияди” под парк-музей “Владислав Варненчик“ и ще стигне до ул. “Атанас Москов”. Стойността на проекта е 7 746 000 лв. От тях държавно финансиране в размер на 4 500 000 лв. Финансирането от Община Варна (съфинансиране) в размер до 3 246 000 лв . Цялата отсечка е малко над 500 метра. Според сметките показват стряскащи цифри за километър от този път – близо 16 милиона лева .
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
squeezer (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
абе защо стесняват навсякъде тез пътища кви ленти като за лагерни колички,смях, усвоява са яко........................ГнявГнявГняв
3
5
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 45129 | Одобрение: 10199
В делничен ден, след 16;30, докъм 18;30 часа става голямо задръстване от кръговото към Метро нагоре. Сега може да се избегне, като се отклониш по новата връзка и се прехвърлиш по "Ян Хуняди". Увеличава се разстоянието, но спестяваш време, гориво и нерви.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама