Евакуация след заплахи на борда: Властите спазват строго определена процедура

19.06.2017 / 19:43 2

От началото на годината има три извънредни кацания на прелитащи през въздушното пространство на България самолети заради буйстващи пътници. И трите случая са заради пътници в нетрезво състояние.   

Два от случаите са на Летище София, а третото извънредно кацане е на Летище Варна. Това научи bTV от "Гранична полиция".

Властите спазват строго определена процедура, независимо дали става дума за пиянски скандал, или за сериозна заплаха.

Вчера самолет на авиокомпанията "Бългериън еър чартър" беше евакуиран в Щутгарт след подобна заплаха.

При качването в самолета в Щутгарт двама пътници се скарали и единият обвинил другия, че е атентатор и планирал бомбен удар в самолета. 

"Единият пътник е бил руски гражданин, доста опиянен, така че не е била нормална обстановката. Пътниците, които са отправили заплахата, не са били на борда на самолета. Информацията, дошла до командира, е от обслужващия рамп агент и полицията", коментира Веселин Дончев, началник по сигурността в "Бългериън eър чартър". 

При инцидента вчера бяха евакуирани 180 души, пътуващи за Варна.

"Това е процедура, която веднага се налага. Възможно е точно в една такава пиянска свада да излезе истината. Ако беше станало не преди полет, а по време на полет трябваше да се върне самолетът обратно и пак да затворят цялото летище", посочи Ангел Борисов, експерт по авиационна сигурност.

Преди две години заради подпийнал пенсионер аварийно кацна самолет на Летище Бургас.  Полякът, летящ за Египет, на шега извикал "Бомба!".

"Тука няма преценка, това е вид заплаха и трябва да се реагира във всички случаи на заплаха за авиационната сигурност", заяви Веселин Дончев. 

Докато службите не са сигурни безопасен ли е полетът, не се допуска неговото излитане. Предстои да се разбере дали германската гранична полиция ще предаде българина и руснака на съд.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
до Радомир (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Така става, когато не се проверява инфото, което медиите решават да бълват. Иначе подкрепям, че трябва да се следват стандартните практики, както и наказания, без значение дали нещо е станало или ще стане. 
1
0
Радомир (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какъв е смисълът да се спазва процедура, след като за цял свят стана ясно, че двамата пияници са се скарали и са наговори една торба глупости. И медиите побързаха да объркат авиокомпанията, да раздухат случката, да се създаде паника и в крайна сметка какво се постигна? Абсолютно нищо!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама