Евгени Минчев: Не вярвам тялото на Елизабет Втора да е в ковчега

12.09.2022 / 20:29 2

Кадър "България он Еър"

Светска наша личност се открои с интересни коментари за починалата Елизабет Втора. 

В седмицата, в която изпращаме най-дълго управлявалия британски монарх, пиар експертът Евгени Минчев леко повдига завесата за живота в кралското семейство.

"Това е занаят, тя заспива и се събужда с мисъл за служба към народа. Консервативен монарх, който отпуска юздите, когато е необходимо. Тази смърт е реклама за кралското семейство и монархията", смята Евгени Минчев.

Лорд Евгени Минчев е единственият българин, докосвал се неведнъж или два пъти до кралското семейство. Той е посланик на Британското парламентарно общество за култура, мода и спорт, в комитета е на благотворителния бал за Британския кралски легион. Познава отблизо кралския двор и изпитва почит и уважение както към кралица Елизабет Втора, така и към членове на нейното семейство – сред тях внучките на кралицата Беатрис и Юджени. Макар да не се е срещал лично с кралицата, Евгени Минчев знае много неща за живота й. Познава лично и фризьорът ѝ.
Познава и човекът, който отговаря за кетъринга на Бъкингамския дворец. От 15 години е приятел и с лейди Колин Кембъл – кралския биограф. Именно в нейния замък ще отседне в дните преди погребението.

"Тя написа много книги за Даяна, след това написа за покойната Елизабет Втора и покойния принц Филип, написа и за Хари и Меган, ние се познаваме повече от 15 години, имаме непрестанна връзка, тя идва в България. Тя е достатъчно дискретна, за да говори за кралското семейство, аз се радвам да чета нейните книги, присъствал съм как хора казват какво следва да напише в следващата книга, за да бъде политически коректна, не се е съгласявала. Тя много уважава кралицата и кралското семейство, не знам дали е реципрочно, лейди Колин остава с уважение към кралицата", сподели Минчев.

Лорд Минчев няма да присъства на погребението, но споделя, че цялата траурна церемония му дотежава.

"Лично аз мисля, че е проява на лош вкус да се разнася това тяло, а и не вярвам това тяло да е вътре, предполагам, че може да се ползва восъчна фигура на кралицата", уточни лордът.

За Евгени Минчев кралицата е институция, личност която много ще липсва на британското общество. Казва, че сега монархията ще се промени, за добро или лошо - тепърва ще се разбере.

"Не знам как ще се развие под кралстването на крал Чарлз Трети, той няма тази репутация като майка си, но това може би е един реванш. Ще се появи дългият пръст на Камила, това ще е едно странно кралстване. Това е занаят, тези хора се раждат в такова семейство, с такова възпитание, за разлика от баща си Чарлз не е завършил военно училище, може би не е добре подготвен въпреки бляскавата си униформа. Той може би ще поиска малко да си покралства, защото Камила би искала да бъде кралица известно време, това е била нейната мечта - да бъде в това семейство, аз давам 3 до 5 години на Чарлз и след това ще дойде Уилям", заяви Минчев.

Определя крал Чарлз Трети като дискретен и деликатен човек. Минчев е на мнение, че британците ще гласуват вот на доверие на крал Чарлз. По думите му споменът за кралицата ще е дълго жив и ще надживее много монарси. След смъртта на кралицата лорд Минчев организира конкурс за детска рисунка.

"Мотото е Нейно величество кралицата на Великобритания през детските очи, някои рисуват с шапка, други с кученца", обясни той.

А на традиционния българо-британски бизнес бал, който организира през октомври, ще се отдаде минута мълчание. И занапред ще продължи да отдава почит и уважение към кралица Елизабет Втора. Въпреки че така и не е успял да се срещне лично с нея, неведнъж си е представял как би изглеждала срещата му с нея, пише dnes.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
stefanhstefan (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3460 | Одобрение: 580
Отвратително е да си гей, но дваж по-отвратително е, да го афишираш. Толкова просташки, като това парвеню, е гнусно!
3
0
tzokov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2532 | Одобрение: 932
Евгени и аз не вярвям,че с тази физиономия си 100%мъж,ама не го натяквам на публиката.
atanasov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама