Евразийската икономическа комисия одобри мерки за прилагане на макроикономическа политика

14.09.2021 / 21:00 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Снимка Pexels

Съветът на Евразийската икономическа комисия (ЕИО) одобри списък от мерки, насочени към прилагане на основните направления на макроикономическата политика на страните от Евразийския икономически съюз (ЕАЭС) за 2021-2022 г., съобщи ЕИК.

„Съветът на Евразийската икономическа комисия на заседание на 14 септември одобри списък от мерки за прилагане на основните насоки за макроикономическата политика на държавите от ЕАЭС за 2021 - 2022 г.“, отбелязва комисията.
Според ЕИО дейностите от списъка за прилагане на основните насоки са групирани в четири направления. Първото направление е осигуряване на макроикономическа стабилност и създаване на благоприятни условия за възстановяване на предприемаческата дейност и увеличаване на инвестициите.

Второто направление е създаването на благоприятни условия за развитие на индустриалното сътрудничество в преработващата промишленост. Третата област включва мерки за развитие на научния, технологичния и производствения потенциал на ЕАЭС. Четвъртата група дейности е насочена към разширяване на възможностите на вътрешния пазар на съюза и взаимоизгодни отношения с трети страни.
Както бе съобщено по -рано, основните насоки за макроикономическата политика бяха одобрени от Висшия евразийски икономически съвет на 21 май тази година. Документът фиксира критерия за растеж за страните от Съюза на 4,5-5,5% годишно. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik